Keskiaikainen huppu

  • Sopii sekä miehille että naisille
  • Väreinä musta ja ruskea
  • 100 % puuvillaa

15.90

Poista

Tuotekuvaus

Chaperonin, eli yksiosaisen hupun, käyttö alkoi jo ennen 1200-lukua, sillä pään peittäminen oli hyvin tärkeää keskiajalla. Huppuja käyttivät sekä miehet että naiset yhteiskuntaluokkaan katsomatta, varsinkin Pohjois-Euroopassa. Huppuja oli lukemattomia eri tyylejä: lyhyitä ja pitkiä, pään yli vedettäviä ja edestä suljettavia. Huput saattoivat olla koristeltuja ja viittaosan helma oli usein koristeleikattu. Ylimystön käyttämät huput erottuivat ns. tavallisen kansan hupuista niissä käytettyjen ylellisten kankaiden ja koristelujen ansiosta.

Chaperoniksi kutsuttua yksiosaista huppua, jossa on lyhyt, olkapäät peittävä viittaosa, käytettiin vetämällä huppu pään yli ja antamalla viittaosan laskeutua peittämään niska ja hartiat. Materiaalit vaihtelivat käyttötarkoituksen mukaan: villaisia käytettiin talvella kylmää vastaan, nahkaiset taas suojasivat sateelta ja viimalta, ja kesällä liika lämpö pidettiin loitolla käyttämällä kevyempiä kankaita. Hupun saattoi riisua osittain laskemalla huppuosa selkään, niin että viittaosa yhä suojasi harteita. Huppuviitan huppu oli usein takaa löysä ja joskus häntä saattoi olla pitkäkin. Äärimmilleen viety versio, liripipe, saattoi olla niin pitkä, että häntä ulottui lähes maahan asti, ja hännän saattoi kääriä pään tai kaulan ympärille. Nämä pitkät häntähuput olivat muodissa 1300-luvun puolivälistä 1400-luvun loppuun asti. Suomessa saamelaisten huppuviitta tunnetaan nimellä luhka tai lukka.

Näitä puuvillaisia huppuja on saatavilla mustana ja ruskeana, ja molempia värejä on saatavilla koossa S/M tai L/XL. Puuvillainen huppu on kevyt ja mukava käyttää, ja se on on oiva lisä moneen asuun aina palkkasotilaasta metsänvartijaan.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!