“Cervelliere” –teräskalotti

65.50

Poista

Tuotekuvaus

Tämä kypärä perustuu keskiaikaiseen kasvosuojuksettomaan kypärämalliin. Turnajaisissa tällaisia teräskalotteja käytettiin muiden päänsuojuksien, kuten suurempien kypärien, alla. Suuremmat kypärät usein riisuttiin, kun turnajaisottelu siirtyi lähitaisteluun tai kun kyse oli oikeasta taistelusta sotakentällä. Umpikypärät olivat kuumia, haittasivat näköä ja vaikeuttivat hengittämistä. Teräskalotti sen sijaan ei kaventanut näkökenttää, haitannut kuuloa tai vaikeuttanut hengittämistä ja tällainen avokypärä olikin monilla ainoa päänsuojus taistelutilanteissa.
Tämä kypärä on tehty 2 mm paksusta teräksestä. Kypärän reunusta sivuilla ja takana kiertää valmiit reiät ns. aventail –kauluksen, eli niskaa ja hartioita suojaavan rengashaarniskan, kiinnittämistä varten.
Tämä yksinkertainen ja edullinen kypärämalli sopii erityisesti aloitteleville historianelävöittäjille taistelukäyttöön. Kypärässä on säädettävä nahkainen sisäpehmuste riipuntakorkeuden säätöä varten, sekä leukahihna.
Paino n. 1,5 kg.

Saatavilla kolmessa eri koossa: S, M ja L
S-koko max 59 cm, M-koko max 61 cm ja L-koko max 63 cm päänympärykselle.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!