“Cervelliere” –teräskalotti

65.50

Poista

Tuotekuvaus

Tämä kypärä perustuu keskiaikaiseen kasvosuojuksettomaan kypärämalliin. Turnajaisissa tällaisia teräskalotteja käytettiin muiden päänsuojuksien, kuten suurempien kypärien, alla. Suuremmat kypärät usein riisuttiin, kun turnajaisottelu siirtyi lähitaisteluun tai kun kyse oli oikeasta taistelusta sotakentällä. Umpikypärät olivat kuumia, haittasivat näköä ja vaikeuttivat hengittämistä. Teräskalotti sen sijaan ei kaventanut näkökenttää, haitannut kuuloa tai vaikeuttanut hengittämistä ja tällainen avokypärä olikin monilla ainoa päänsuojus taistelutilanteissa.
Tämä kypärä on tehty 2 mm paksusta teräksestä. Kypärän reunusta sivuilla ja takana kiertää valmiit reiät ns. aventail –kauluksen, eli niskaa ja hartioita suojaavan rengashaarniskan, kiinnittämistä varten.
Tämä yksinkertainen ja edullinen kypärämalli sopii erityisesti aloitteleville historianelävöittäjille taistelukäyttöön. Kypärässä on säädettävä nahkainen sisäpehmuste riipuntakorkeuden säätöä varten, sekä leukahihna.
Paino n. 1,5 kg.

Saatavilla kolmessa eri koossa: S, M ja L
S-koko max 59 cm, M-koko max 61 cm ja L-koko max 63 cm päänympärykselle.

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!