Renaissance ruosteen tuhoaja

1234.50

Poista
Tuotetunnus (SKU): SKU-157 Kategoriat: ,

Tuotekuvaus

Turvallinen ja myrkytön neste ruosteen kontrolloituun poistamiseen. Käsittely katkaisee siteet ruosteen ja terveen metallipinnan välillä. Ruoste muuttuu tällöin irtonaiseksi liejuksi, joka on helppo pyyhkiä tai harjata pois.

Käyttökohteet: rauta, pronssi, kupari ja kupariseokset, messinki, teräs, sinkki ja galvanoidut materiaalit. Poistaa tehokkaasti myös ruosteisia veden valumajälkiä ja veden höyrystyessä jäljelle jääviä mineraalikerrostumia, eli kattilakiveä.

Renaissance ruosteen tuhoajaa on saatavilla kolmessa eri purkkikoossa:

-100ml pullo:
Kokeilupakkaus. Sopiva määrä joko pienen projektin toteuttamiseksi tai ruosteen tuhoajan testaamista varten.
-250ml pullo:
Keskikokoinen pakkaus yhtä projektia varten.
-1l pullo:
Standardikoko yleiseen käyttöön niin harrastajalle kuin ammattilaisellekin.

Tuote-esittely:

Hydroksikarboksyylihapon amiinikompleksi vesiliuoksessa. pH: noin 4,0

Käsittely katkaisee siteet ruosteen ja terveen metallipinnan välillä. Ruoste muuttuu tällöin irtonaiseksi liejuksi, joka on helppo pyyhkiä tai harjata pois. Huuhtelu puhtaalla vedellä katkaisee prosessin.

Renaissance ruosteen tuhoaja ei vahingoita tervettä metallipintaa. Edes moneksi päiväksi nesteeseen upotettu metalli ei kärsi käsittelystä. Entisöijä hallitsee prosessia täydellisesti, vaikka hänen ei tarvitsekaan tarkkailla ja valvoa prosessia aktiivisesti.

Koska tuote on täysin vaaraton ja sen kanssa on turvallista työskennellä, voidaan kaikki tavanomaisissa fosfori- ja suolahappopohjaisissa ruosteen tuhoamismenetelmissä tarvittavat turvatoimenpiteet unohtaa. Renaissance ruosteen tuhoaja ei aiheuta ympäristölle tai käyttäjän terveydelle uhkaa tai haittaa, eikä tuotetta käsiteltäessä tarvitse edes käyttää hansikkaita tai suojaavaa vaatetusta. Normaali huoneilman tuuletus ja maalaisjärjen käyttö hygienia-asioissa riittää.

Metallin pinta pysyy stabiilina noin 14 päivää käsittelyn jälkeen, joten pitkäikäinen suoja voidaan levittää pinnalle rauhassa. Suosittelemme pintojen suojaamiseen Renaissance vahaa, joka muodostaa täysin läpinäkyvän, kovan ja kestävän suojan tuotteen pinnalle.

Puhdistettaessa kahta eri metallia sisältäviä kappaleita metallien välinen elektrolyysi ei aiheuta merkittäviä muutoksia alle 48h käsittelyissä. Esimerkiksi sinkkipäällyste ei kärsi lainkaan normaalista käsittelystä. Elektrolyysi aiheuttaa pieniä muutoksia jos käsittely jatkuu erityisen pitkään.

Käsittely on tehokas lämpötilan ollessa 10 – 20°C. Kylmemmässä prosessi hidastuu entisestään; kikka jota voi käyttää hyväkseen jos kappaleet haluaa jättää käsittelyyn viikonlopun yli. Tuotteen lempeä luonne on selvä kun sitä vertaa mineraalihappojen voimakkaisiin, nopeisiin ja usein myös kappaletta vahingoittaviin reaktioihin.

Optimituloksen saavuttamiseksi suosittelemme että kappaleen pinnalta harjataan irtonainen ruoste pois esim. metallilankaharjalla ja kaikki rasva poistetaan esim. rasvanpoistoaineella. Jos tuotteen pinnalla on vain hieman ruostetta, jo muutaman minuutin upotus nesteeseen puhdistaa kappaleen. Pidempiaikaisissa upotuksissa, poistettaessa suuria määriä ruostetta, voidaan kappale nostaa välillä ja tarkastaa käsittelyn teho hieromalla sormella irronnut ruoste kappaleen pinnalta. Irronneen ruosteen harjaaminen pinnalta kesken käsittelyn nopeuttaa kokonaisprosessia.

Säilytys- ja käsittelyastioiden materiaaliksi soveltuu niukkahiilinen teräs, posliini, kumi, polyeteeni ja muut muovit. Tinasta tai sinkistä valmistetut tai galvanoidut tai lyijypäällysteiset astiat eivät sovellu säilytys- tai käsittelyastioiksi.

Erota pohjaan painuva raskas sedimentaatio käytetystä nesteestä esim. valuttamalla puhdas neste lappona puhtaaseen astiaan. Käytetty neste säilyy käyttökelpoisena vielä viikkoja. Vanhan ja kertaalleen käytetyn nesteen tehon hiipuessa sekaan voi lisätä hieman uutta nestettä ja jatkaa käsittelyä.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!