Antikoitu heittokirves

62

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Heittokirvestä saatettiin käyttää kahdella tapaa: käsiaseena sillä saattoi halkoa tuon ajan kypäriä, rengashaarniskaa ja kilpiä lähietäisyydellä, kun taas heitettynä vihollisen sai helposti yllätettyä pienen kantamankin päästä. Kun soturijoukko heitti yhtä aikaa kirvessateen vastustajan riveihin, hyökkäyksen voima saattoi vastustajan sen verran sekasorron valtaan että kilpimuuri saatiin murrettua. Viikingit käyttivät heittokirveitä pitkälti samalla tavalla kuin frankkisoturit vuosisatoja heitä ennen.

Heittokirveet näyttävät olevan yksi sellaisista ihmiskunnan keksinnöistä, jotka on keksitty useaan kertaan toisistaan riippumatta. Esimerkiksi pohjois-Amerikan tomahawkit olivat laajalti käytössä ennen Euroopplaisten valloittajien saapumista. Heittokirveen terässä on suhteellisen lyhyt leikkaava terä, jolloin iskun voima tiivistyy pienelle alueelle. Tämä oli omiaan minkä tahansa viikinkiajan suojavarusteen läpi iskemisessä. Tässä hyvin tasapainotetussa ja kilpailukäyttöön sopivassa heittokirveessä on kovapuinen varsi.
Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 42,5 cm
Terän pituus: 7,5 cm
Terän paksuus tyvessä: 18 mm
Terän paksuus terällä: 5,7 mm
Paino: 600 g
Terän materiaali: hiiliteräs
Terävyysaste: terävä
Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!