Hutton sapeli -tylppä

 • Kokonaispituus: 95 cm
 • Terän pituus: 79,1 cm
 • Paino: 700 g
 • Terän materiaali: 9260 hiiliteräs
 • Terävyysaste: tylppä

155

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Hutton sapeli on saanut nimensä Alfred Huttonilta (1839-1910) joka oli viktoriaanisen ajan brittiupseeri King's Dragoon Guards –rykmentissä, miekkamestari ja kirjailija. Hutton käynnisti ensimmäisen innostuksen ja kiinnostuksen aallon vanhoihin taistelulajeihin ja historialliseen miekkailuun britteinsaarilla. 1800-luvun lopulla ihmisilllä ei ollut paljoa kiinnostusta tai tietoa historiallisesta miekkailusta ennen Huttonin panostusta. Hutton keräili ja tutki vanhoja miekkailumanuaaleja ja taisteluoppaita, kirjoitti omia kirjoja aiheesta, opetti miekkailun jaloa taitoa ensin armeijassa ja armeijauran jälkeen siviilissä, järjesti miekkailunäytöksiä ja –luentoja jne. Hutton opetti miekkailua myös näyttelijöille ja toi historialisesti oikeaa, realistista miekkailua aikansa teatterinäyttämöille. Nykyään hänen parhaiten muistettu ja tunnetuin kirjansa on 1889 kirjoitettu ”Cold Steel: A practical treatise on the sabre” (vapaasti suomennettuna ”Kylmää terästä: käytännönläheinen sapeliopas”).

Tämän miekan terä ja kahva imitoivat aikansa sotakäytössä olleita sapeleita, antaen realistisuutta harjoitteluun. Joustavaksi karkaistu korkean hiilipitoisuuden terä on ihan hitusen lyhyempi, kevyempi ja joustavampi kuin aikansa terävät sotakäytössä olleet sapelit. Sapelin kärki on pyöristetty turvallisia treenejä silmällä pitäen, joskin erillistä kumitulppaa voi halutessaan käyttää miekan kärjessä lisäturvana pistoharjoitteita varten.

Tämä miekka on täydellinen sapelinkäytön jalon taidon opetteluun, harjoitteluun ja sparraukseen. Terä on jäykempi/jämäkämpi kuin Radaelli ja Pecoraro sapeleissa ja soveltuu harjoittelun lisäksi kevyisiin ja keskiraskaisiin taisteluharjoituksiin.

Kättä suojaava kuppi ja muut kahvan metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Ruodin pää on kierteistetty ja kahva lukittu paikalleen mutterilla, joten kahvan purkaminen ja uudelleenkiristäminen on helppoa. Vaikka tämä sapeli onkin tehty toiminnalliseksi harjoitusvälineeksi nykypäivän miekkailijalle, on se samalla hieno jäljennös alkuperäisistä 1800-luvun sapeleista.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Tässä miekassa on 2018 uudelleen suunniteltu kahvarakenne ja kuppi ruostumattomasta teräksestä, jotka kestävät nyt entistä paremmin aktiivista käyttöä!

 • Kokonaispituus: 95 cm
 • Terän pituus: 79,1 cm
 • Kahvan pituus: 14,5 cm
 • Paino: 700 g
 • Tasapainopiste väististä: 9,0 cm
 • Terän leveys väistillä: 21 mm
 • Terän leveys kärjessä: 12 mm
 • Terän paksuus väistillä: 5,3 mm
 • Terän paksuus kärjessä: 3,4 mm
 • Terän materiaali: 9260 hiiliteräs
 • Terävyysaste: tylppä
Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!