Buhurt falchion

175

4 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä miekka on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä.

Falchionit olivat yksiteräisiä ja hieman lyhyempiä kuin perinteiset kaksiteräiset yhden käden miekat. Massaa kuitenkin on saman verran kuin pidemmissä miekoissa ja useimmiten Falchionissa leveän terän massa on keskitetty miekan kärkeen mahdollisimman voimakkaita iskuja ja viiltoja varten. Aseen lyhyys ja jämäkkyys tekivät Falchionista erinomaisen tehokkaan lähitaisteluaseen, jota tyypillisesti käytti tavallinen jalkaväki vara-aseenaan. Raskaammin haarniskoidut ritarit ja palkkasotilaat kuitenkin huomasivat aseen tehon ja falchioneita löytyi rintaman jokaiselta joukko-osastolta. Tämä keskiaikainen ase sai uuden elämän renessanssin aikana, joten falchionit säilyivät käytössä hyvin pitkään 1200-luvulta aina 1500-luvulle.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Rakenne vastaa alkuperäisiä historiallisia kappaleita: ponsi on niitattu kiinni ja vahva pyökkipuinen kahva on päällystetty nahalla. Väisti ja ponsi ovat terästä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Kokonaispituus 80,6 cm, terän pituus 61,7 cm, terän leveys väistin juuressa 4,2 cm, kahvan pituus 17,6 cm, väistin leveys 15,5 cm, tasapainopiste 8,4 cm, paino 1,66 kg.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!