Churburg rintapanssari

229

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Churburgin linna rakennettiin vuonna 1253 ja se on yksi Etelä-Tirolin parhaiten säilyneistä linnoista ja erityisen tunnettu asevarastostaan. Arsenaaliin kuuluu 50 täysin säilynyttä levyhaarniskaa jotka on vuosien saatossa tehty linnan omistavan Matschin suvun jäsenille. (Vuodesta 1541 Trapp-suvun.) Tämä dynastinen kokoelma on vertaansa vailla niin historiallisesti kuin taiteellisestikin. Kokoelma on erityisen kuuluisa yhdestä vanhimmista säilyneistä siirtymävaiheen levyhaarniskoista, numerosta 13, kuten myös muista milanolaisen haarniskateollisuuden helmistä.

Siirtymävaiheen haarniska on nimensä mukaisesti jossakin rengashaarniskan ja täyden levyhaarniskan välimaastossa, jossa haavoittuvaisia alueita suojataan levyosilla. Rautamalmi oli halpaa ja sitä oli runsaasti, ainakin antiikin kupariin verrattuna, mutta sen käsittelytaitojen ja raudan lämpökäsittelyn oppiminen vei kauan. Levyhaarniskointi oli kuitenkin tulevaisuuden ala, sillä rengashaarniska ei yksin suojannut yhä voimakkaammilta varsijousilta tai sotanuijilta. Rengashaarniskasta oli tullut myös hyvin kallista, sillä sen valmistus vaati runsaasti miestyötunteja, Euroopan yli pyyhkinyt mustan surman aalto oli vienyt mennessään ison osan työvoimasta ja työn hinta oli noussut.

Levyhaarniskan valmistus vaati pääomaa, niin malminlouhintaan, pätseihin kuin työpajoihinkin. Se vaati teollisuutta. Milano johti tuota haarniskateollisuutta niin määrässä kuin laadussakin ja 1400-luvun Milanossa alan suurin nimi oli Missiglia. Heillä oli koko prosessi hallussaan, aina kaivosluvista pätseihin, alihankkijaketjuihin, ja omiin mestareihin jotka vastasivat valmiiden osien lämpökäsittelystä ja kokoamisesta.

Churburg haarniskan #13 uskotaan olevan Missiglian käsialaa noin vuosilta 1360-1390, ja se on vanhin Churburgin kokoelmassa. Alkuperäisessä kappaleessa on messinkikoristereunukset joihin on kaiverrettu raamatunlause “Iesus autem transiens per medium illorum ibat”, ” Mutta Jeesus lähti pois käyden heidän keskitsensä.” Keskiajalla säe oli suosittu loitsu vaaraa, varsinkin sotaa, vastaan. Meidän jäljennöksessämme alkuperäistä on yksinkertaistettu ja messinkikoristeet on jätetty pois. Panssari on omiaan persoonallisille muokkauksille, joten mikäli koet että pieni yliluonnollinen apu ei haarniskoinnin ja taistelutaitojen lisäksi olisi pahitteeksi, voit ilman muuta lisätä sinulle parhaiten sopivat loitsut ja taiat.

Rintapanssari on melko pieni verrattuna myöhempiin täyskokoisiin rintapanssareihin, sillä se ei peitä koko yläruumista vaan sitä käytettiin rengashaarniskan päällä lisäsuojaa tuomassa. Keskimmäinen levy ja neljä sivulevyä on niitattu toisiinsa nahkaremmein. Koska levyt on nivelletty, sopii panssari useimmille. Sivulevyt kietoutuvat kyljille ja kolme selkäremmiä varmistavat hyvän istuvuuden. Edessä on V-mallinen kaulasuojaus, jonka tarkoituksena on ohjata pistot sivuun haavoittuvalta kaulan alueelta. Churburg rintapanssari painaa 3,7 kg. Korkeutta panssarilla on noin 35 cm.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Luca Semenzato
Luca Semenzato
2023-04-14
Bought the metal Rotella shield here. It shipped to Italy in just a couple days perfectly packaged and without a single bump (impressive since it's a sheet metal item). I absolutely recommend iron gate armory and will buy again here for sure! :D
kaspar pulk
kaspar pulk
2023-04-12
Fast and great delivery and service! Would shop again!!
N. S.
N. S.
2023-04-12
Highly grateful for the wonderful dress, coat and bag. Delivery was super fast, all items are high quality and the size suits me perfectly, matching exactly the measurements marked at the website. Can't wait to wear it!
tänne välipala
tänne välipala
2023-04-08
Aivan mahtava replika aseiden ja muiden varusteiden ostos paikka olen tilannut ainakin 13 asetta ja muita esineitä suosittelen lämpimästi
Jonesey
Jonesey
2023-04-05
Toimitus oli nopea ja tuote juurikin sitä mitä halusin. 👍
Reino Aittomäki
Reino Aittomäki
2023-04-04
Helppo osto, nopea toimitus ja tuote vastasi kuvausta.
Radovan B
Radovan B
2023-03-30
Objednával som tovar do nášho nového Escape Room 👍
Janne Parkkila
Janne Parkkila
2023-03-28
Mielenkiintoisia tuotteita löytyy myös nettikaupan kautta mutta paikanpäällä myymälässä kannattaa ehdottomasti käydä. Enemmän tavaroita ja asiantunteva sekä ystävällinen palvelu.
Marko Honkanen
Marko Honkanen
2023-03-24
Mahtavia tuotteita, kilpailukykyiset hinnat ja sujuva asiakaspalvelu.
Sami Viljanen
Sami Viljanen
2023-03-21
Tilasin Gjermundbu viikinkikypärän. Kypärä toimitettiin tosi nopeasti, lähti jo toimitukseen tilauspäivänä. Tuote on todella korkealaatuinen, vastaa täysin kuvausta ja voin vahvasti suositella.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!