Colt Navy Model 1851 revolveri

 • Valmistettu valumetallista (samakki) aidoilla puukahvoilla
 • Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuin aidon
 • Lupavapaa. Näköisreplika jolla ei voi ampua
 • Sopii erinomaisesti mm. teatteri- ja filmiproduktioihin

72

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Colt Navy Model 1851 on Yhdysvaltain sisällissodan aikainen revolveri, jonka on valmistanut S. Colt. Mallia valmistettiin niin Yhdysvalloissa kuin Coltin Lontoon asepajallakin. Tämä .36-kaliiperin revolveri oli mustaruutikäyttöinen, nallilla ja luodilla erikseen ladattava ase. Aseen runko on saman kokoinen kuin .44-kaliiperisessa Colt 1860 Army -revolverissa.

Navy Modelia valmistettiin yli 250 000 kpl, aina vuoteen 1873 asti, jolloin sen korvasi Colt SAA, eli ns. Peacemaker. Ase oli yksitoiminen kuudestilaukeava. Kiinteä tähtäin oli kartiomainen messinkikartio ja toisena tähtäimenä oli lovi iskuvasarassa, joka oli selvästi näkyvissä vasta revolverin ollessa viritettynä, kuten useimmissa Coltin revolvereissa.

Sylinteri on koristeltu kaiverruksella, jossa kuvataan Teksasin laivaston voitto Meksikosta vuoden 1843 Campechen taistelussa. Teema oli Coltin kiitollisuudenosoitus merivoimien aiemmista ostoista, ja nimestään huolimatta Navy mallia ostivat lähinnä siviilit ja maavoimat.

.36-kaliiperinen "Laivaston" malli oli erittäin suosittu Yhdysvaltain länteen laajenemisen aikana, ja sen saattoi nähdä usean kuuluisan käyttäjän asevyöllä; niin Villin Lännen sankareilla kuten Buffalo Bill ja Doc Holliday, kuin sisällissodan kenraaleilla Robert E. Lee ja Ulysses S.Grant. Siinä oli pyörivä sylinteri kuudelle laukaukselle, ja se ampui pyöreän lyijypallon mustaruutipanoksella.  Iskurin iskiessä nalliin, se sytytti ruutipanoksen. Ammuttujen luotien nopeus oli noin 1000 jalkaa sekunnissa.

 • Tämä ase on tarkka kopio alkuperäisestä. Asejäljitelmä on kokonsa ja painonsa puolesta kuin alkuperäinen ja sen mekanismit ovat toimivia.  Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuten oikean. Valmistusmateriaalista johtuen aseen mekanismit eivät loputtomiin kestä aseen virittämistä ja laukaisua.
 • Asekopion valmistuksessa on käytetty valumetallia, kahvalevyt ovat aitoa puuta. Koristeaseessa käytetty samakki eroaa monin tavoin teräksestä, eli ase ei kestäisi ampumisessa syntyvää painetta, sillä ei voi oikeasti ampua, eikä sitä voi millään keinoin muuttaa ampumakäyttöön sopivaksi.
 • Koristeampuma-aseet ovat Suomessa ja monissa muissa maissa lupavapaita, mutta koska ase näyttää oikealta sitä ei tule pitää esillä julkisilla paikoilla.
 • Jäljitelmäase soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi.
 • Pituus: 35 cm
 • Paino: 1050 g
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!