Englantilainen 1400-luvun falchion -Royal Armouries

 • Virallinen, tarkka kopio Royal Armouries miekasta #IX.144
 • Alkuperäinen on vuodelta 1460-1500
 • Mukana tuppi, vaha, kiillotusliina sekä aitoustodistus
 • Toimitetaan poikkeuksellisen hyvin pakattuna esittelylaatikossa
 • Kokonaispituus: 81 cm
 • Terän pituus: 69,2 cm
 • Paino: 880 g
 • Materiaali: 1080 korkean hiilipitoisuuden teräs
 • Terävyys: Teroittamaton

595

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Tämä 1400-luvun lopulla peräisin oleva englantilainen jalkaväen falchion on osa Windlass Steelcraftsin Royal Armouries -kokoelmaa. Alkuperäinen miekka on ollut Royal Armouries -kokoelmassa jo ennen vuotta 1916, mutta miekan tarkka alkuperä ennen sitä on tuntematon. Alkuperäinen miekka on arvioitu olevan vuosien 1460 ja 1500 väliltä. Tämän tyyppiset lyhyet yksiteräiset miekat olivat suosittuja vara-aseita kahden käden varsiaseita käyttäville jalkasotilaille ja jousiampujille ruusujen sotien aikana ja varhaisella Tudor-kaudella. Tuhansia tämän kaltaisia miekkoja käytettiin kuuluisissa Towtonin, Barnetin, Tewkesburyn ja Bosworthin taisteluissa.

Tässä yksiteräisessä miekan terässä teräprofiilin muutokset ovat hienovaraisia ja miekan terä on hiottu koveraksi (ns. hollow grind). Kovera terähionta ja veriura terän molemmin puolin keventävät terää. Terän kärki on siro, mutta vahva, mahdollistaen voimakkaat pistot haarniskoituja vihollisia vastaan, olipa vastassa sitten kangashaarniskaa, rengashaarniskaa tai jopa levyhaarniskaa. Koveraksi hiottu terän reuna taas mahdollistaa hyvän viillot.

Tämä tarkka jäljennös on taottu käsin 1080 korkean hiilipitoisuuden teräksestä. Terä on karkaistu ja päästetty ja rakenteeltaan se ohentuu kartiomaisesti kärkeä kohden, tismalleen oikean painon ja alkuperäistä vastaavan painon jakautumisen takaamiseksi. Tuppi on valmistettu puusta ja päällystetty nahalla. Tupen kärki on vahvistettu messinkihelalla. Tupensuussa tupen pintanahka nousee puureunusta ylemmäs ja näin peittää osan väististä. Tällaista tupensuuta kutsutaan rain-guard-nimellä, eli sadesuojaksi ja se oli yleinen tuppien lisäosa ja koriste keskiajalla. Alkuperäinen miekka on nähtävissä Royal Armouries -museossa, objektinumero IX.144.

 • Virallinen, tarkka kopio Royal Armouries miekasta #IX.144
 • Alkuperäinen on vuodelta 1460-1500
 • Mukana nahkapäällysteinen puinen tuppi, jossa messinkikärki
 • Mukana Windlass Classic vaha ja kiillotusliina sekä aitoustodistus
 • Toimitetaan poikkeuksellisen hyvin pakattuna esittelylaatikossa
 • Kokonaispituus: 81 cm
 • Terän pituus: 69,2 cm
 • Väistin kokonaisleveys: 15,4 cm
 • Terän leveys väistillä: 3,8 cm
 • Terän paksuus väistillä: 6,35 mm
 • Terän paksuus kärjessä: 1,6 mm
 • Paino: 880 g
 • Materiaali: 1080 korkean hiilipitoisuuden teräs
 • Terävyys: Teroittamaton
 • Valmistaja: Windlass Steelcrafts

Lisää tietoa Royal Armouries - Windlass Steelcrafts - Matt Easton kokoelmasta

Royal Armouries, eli Ison-Britannian kansalliskokoelma historiallisia aseita ja haarniskoja, antoi Windlass Steelcraftsille lisenssin tehdä virallisia kopioita muutamista historiallisesti tärkeistä aseista museon kattavasta kokoelmasta. Nämä sarjan kuusi historiallista miekkaa ovat erittäin tarkkoja jäljennöksiä perustuen alkuperäisten miekkojen huolellisiin tutkimuksiin ja mittauksiin.

Jokainen valituista miekoista on kehitetty museon asepäällikön sekä museon tutkijoiden ja kuraattorien ohjauksessa, jotka mittasivat ja punnitsivat huolellisesti jokaisen alkuperäisen miekan varmistaakseen että nämä jäljennökset todella vastaavat mahdollisimman tarkasti alkuperäisiä kappaleita rakenteeltaan ja mitoiltaan.

Royal Armouries -kokoelman kaikki miekat on käsintaottu hienoimmasta teräksestä ja alkuperäisiä materiaaleja käyttäen. Taitavat käsityöläiset ovat perinteisin menetelmin saaneet taottua modernista 1080 korkean hiilipitoisuuden teräksestä mahdollisimman autenttiset jäljennökset, herättäen historian henkiin. Alkuperäisen esineen jokainen osa on otettu huomioon tuotannossa, jotta on saatu aikaiseksi mahdollisimman autenttinen kokemus, eli millaisia nämä miekat ovat alunperin aikanaan, uusina, olleet. Olipa kyseessä sitten paino, mittasuhteet, teräprofiilit tai tuntuma kädessä, niin nämä Royal Amouries-sarjan jäljennökset ovat omaa luokkaansa.

Royal Armouries kokoelma on kolmen tekijän yhteistyötä: Royal Armouriesin, Windlass Steelcraftsin ja miekka-asiantuntijan Matt Eastonin. Windlass Steelcrafts on yksi maailman isoimmista teräasevalmistajista ja Matt Eastoniin olet ehkä saattanut törmätäkin hänen suositulla YouTube-kanavallaan (scholagladiatoria).

Kaikki miekat toimitetaan erityisen huolellisesti pakattuina esittelylaatikossa, ja jokaisen miekan mukana tulee Windlass Classic vaha ja kiillotusliina. Paketti sisältää myös aitoustodistuksen.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!