Hevosen häntä

 • Aitoja hevosen häntäjouhia
 • Saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena
 • Hännän pituus n. 70-76 cm
 • Hännän paino noin 170 g
 • Soveltuu niin koristeeksi, historiallisiin käsitöihin kuin näyttelyhevosen hännän tuuheuttamiseenkin
 • Hevosen jouhet ovat kotoisin Mongoliasta, jossa hevoset elävät luonnollisesti vapaana arolla

75

Poista

Tuotekuvaus

Kokonaisella hevosen hännällä saa tehtyä näyttävän koristeen vaikka kypärän päälle, mutta irtohäntä toimii mainiosti myös ihkaoikean näyttely- tai kilpahevosen hännän tuuheuttamiseen ja pidentämiseen. Hevosen omaa häntää palmikoidaan pieneltä matkalta, johon häntälisäke saadaan roikkumaan päässä olevan lenkin avulla. Oikeista hevosen häntäjouhista tehty hännän jatke on tietysti täysin luonnollisen näköinen hevosen päällä. Oikeat ja luonnolliset hevosen jouhet ovatkin monipuolinen materiaali, jotka sopivat monenlaisiin projekteihin.

Hevosen jouhista on vuosisatojen ajan valmistettu niin taide-esineitä, koruja, viulunkieliä, vöitä, harjoja kuin muitakin käyttöesineitä. Hevosen jouhen kutominen kankaaksi on tunnettu ainakin jo pronssikautisten kelttien parissa. Jouhi imee kosteutta hyvin hitaasti, minkä vuoksi siitä valmistettu kangas pysyy lämpimänä märissäkin olosuhteissa huomattavasti pidempään kuin muut kankaat. Pidempiä siimoja saatiin letittämällä jouhia yhteen, ja näitä kestäviä siimoja käytettiin muun muassa kalastuksessa. Hevosen jouhta oli ennen, ja on yhä, yleisesti hyvin saatavilla ja niinpä sitä käytettiin ja käytetään vielä nykyäänkin esimerkiksi tuolien pehmusteena. Alkuperäisyyden sekä jouhen monien erinomaisten ominaisuuksien vuoksi jouhia voi yhä käyttää muun muassa kypärien pehmustehuppujen täytteenä, kuten myös perinteisenä harjana tai töyhtönä kypärän päällä, kuin myös oman juohikon perinteisenä rakennusmateriaalina.

Nämä hevosen jouhet ovat kotoisin Mongoliasta, maasta jossa elää enemmän hevosia kuin ihmisiä. Mongoliassa hevoset saavat elää luonnollisesti vapaana laitumilla, äärettömiin jatkuvalla tasaisella arolla, pitkälti samaan tapaan kuin villihevosetkin.

 • Aitoja hevosen häntäjouhia
 • Saatavilla mustana, ruskeana ja valkoisena
 • Hännän pituus n. 70-76 cm
 • Hännän paino noin 170 g
 • Soveltuu niin koristeeksi, historiallisiin käsitöihin kuin näyttelyhevosen hännän tuuheuttamiseenkin
 • Hevosen jouhet ovat kotoisin Mongoliasta, jossa hevoset elävät luonnollisesti vapaana arolla
Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!