Iso seremoniallinen kukri

115.90

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 500448 Kategoriat: , , , , ,

Tuotekuvaus

Windlass Steelcrafts on ollut näiden sotilaskäyttöön tarkoitettujen kukrien virallinen valmistaja Intiassa jo vuodesta 1943.
Nämä kukrit on taottu käsin, ja jokaisen mukana tulee tuppi. Kahva on kaiverrettu intialaisesta kovapuusta, ja suurikokoinen (pituus 61 cm) hiiliteräksinen terä on selkäpuoleltaan lähes sentin levyinen.
Perinteisessä Gurkhien seremoniassa tällaisella kukrilla katkaistaan vesipuhvelin kaula yhdellä iskulla. Kyseessä on hyvin harvinainen teräasemalli, sillä virallisesti kukin intialainen Gurkha-rykmentti saa vain yhden kappaleen näitä kukreja käyttöönsä. Viimeisessä kuvassa mittakaavaa selventämässä myös normaalikokoinen kukri.

Kokonaispituus noin 81cm
Terän mitat: pituus n. 61cm
paksuus n. 9,5mm
Paino n. 2 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!