Italialaistyylin rinta- ja selkäpanssari Churburg S18

309

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Ennen levyhaarniskaa kehon pääasiallisena suojana toimi rengashaarniska. 1200-luvun puolivälin jälkeen levyjä ryhdyttiin käyttämään pienimuotoisina lisäsuojina jotka kehittyivät laattatakeiksi ja brigadineiksi. 1300-luvun lopulla tekniikka oli kehittynyt niin että rintakehää suojaavat yhdestä palasta tehdyt levyhaarniskat olivat mahdollisia. Kehitys kehittyi ja 1400-luvun alussa täyslevypanssari oli viimein teknisesti ja taloudellisesti mahdollinen toteuttaa. Tämä Churburg S18 haarniska on hieno esimerkki varhaisesta italialaisesta levyhaarniskasta, ja sen alkuperäiskappale on vuosilta 1380-1410.

Italialaistyylin panssarit olivat muotokieleltään pyöreitä ja sulavalinjaisia ja koostuivat pääsääntöisesti suurista yksittäisistä levyistä, eivätkä olleet yhtä nivellettyjä ja mutkikkaita kuin saksalaiset goottityylin haarniskat. Kauttaaltaan levyhaarniskaan verhottu taistelija oli erinomaisesti suojattu aikansa aseita vastaan; isot virtaviivaiset teräspinnat kilpesivät kaikki voimakkaat hyökkäykset sivuun ja kevyemmät iskut eivät aiheuttaneet haarniskan naarmua pahempaa vahinkoa.

Tämä täysin toiminnallinen historiallisen haarniskan jäljennös koostuu neljästä erillisestä osasta. Isoimpina kappaleina kantajan ylävartaloa suojaavat rinta- ja selkäpanssari, jotka päättyvät kantajan luonnolliselle vyötärölle, mikä varmistaa käyttäjän turvallisuuden ja liikkuvuuden. Seuraavana haarniskan osana ovat rinta- ja selkäosasta riippuvat fauldsit. Nämä säädettävillä nahkahihnoilla kiinni olevat levyt suojaavat alavatsaa ja lonkkia. Fauldsit ovat kiinni nahkahihnoin, jolloin ne pääsevät tarvittaessa liikkumaan, painumaan sisäkkäin ja mahdollistavat vartalon ja jalkojen vapaat liikkeet.

Churburg S18 levyhaarniskan huomiota herättävä ominaisuus on rintapanssarin v-mallinen tukikaari. Se on ensisijaisesti tarkoitettu kaulasuojaksi, pysäyttämään aseiden kuten peitsien liukumisen muuten sileän ja pyöreän panssarin pintaa ylös. Tukikaaren muoto ohjaa mahdolliset rintaosumat turvallisesti poispäin kaulasta. Haarniskan reunat on käännetty ja pyöristetty kainalojen ja kaulan kohdalta, mikä tekee panssarin käytöstä turvallisempaa, ja on jälleen yksi ylimääräinen reuna pysäyttämässä vihollisen iskuja.

Tämä toiminnallinen historiallinen levyhaarniska on säädettävissä aina 120 cm rinnanympärykselle. Huomioithan mitatessasi myös gambesonin/asetakin viemän tilan. Säädöt tapahtuvat nahkaisilla soljilla. Kokonaispaino noin 7,5 kg.

Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta. Valmistaja Marshall Historical.

Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!