Tuotekuvaus

Juomasarvia on käytetty ainakin pronssikaudelta asti ja niiden käyttö levisi Kreikasta ja Balkanilta keski-Eurooppaan rautakaudelle tultaessa. Meidän aikoihimme säilyneet juomasarvet ovat poikkeuksetta hyvinkin koristeellisia hopeisine reunuksineen, sillä jokapäiväiset koristelemattomat versiot ovat, luonnonmateriaalia kun ovat, maatuneet jälkiä jättämättä. Viikinkiajalta juomasarvista löytyy maininta niin Eddasta kuin Beowulfistakin ja keskiajalle tultaessa myös Artturiaanisista legendoista. Myöhäiskeskiajalla, kuten myös uuden ajan alussa, juomasarvia käytettiin pitkälti enää seremoniallisesti ja sarvet olivat sangen runsaasti koristeltuja. Vielä nykyäänkin juomasarvia käytetään seremoniallisesti juhlakaluina mm. Georgiassa.

Nämä juomasarvet on valmistettu aidoista ja autenttisista sarvista, mutta ne on päällystetty elintarvikelakalla normaalin ja modernin elintarvikekäytön mahdollistamiseksi. Lakkakerros myös poistaa sarven oman luonnollisen tuoksun, josta kaikki eivät välitä. Sarvista voi juoda niin alkoholittomia kuin alkoholillisiakin juomia. Näistä sarvista voi juoda kylmiä ja lämpimiä juomia, mutta kuumat juomat saattavat pehmentää sarven pintaa ja johtaa elintarvikelakan irtoamiseen. Kuumuus itsessään ei vahingoita sarvea, mutta sarvea materiaalina työstetään upottamalla sarvi kiehuvaan veteen. Kuuma vesi pehmentää sarven ja tekee siitä joustavaa ja muokattavaa.

Tätä juomasarvea voi käyttää sellaisenaan tai pöytätelineen kanssa. Lisää tietoa takorautaisesta pöytätelineestä, joka sopii käytettäväksi tämän sarven kanssa löydät täältä -Juomasarven pöytäteline-

Tämä sarvi on kokoluokkaa jätti ja sen tilavuus on n. 1000-1500 ml.

Huom! Jokainen sarvi on erilainen niin väriltään kuin muodoltaankin. Tilatessasi voit esittää toiveesi tilauksen kommentit-kenttään, joita yritämme noudattaa niin tarkasti kuin vain mahdollista.

  • Tehty käsityönä aidoista ja autenttisista sarvista
  • Sisä- ja ulkopinta pinnoitettu elintarvikelakalla
  • Sopii kylmille ja lämpimille juomille, mutta kuumille ei
  • Sopii niin alkoholittomille kuin alkoholillisillekin juomille
  • Tilavuus noin 1000-1500 ml
  • Jokainen sarvi on uniikki väriltään ja muodoltaan
Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!