Tuotekuvaus

Juomasarvia on käytetty ainakin pronssikaudelta asti ja niiden käyttö levisi Kreikasta ja Balkanilta keski-Eurooppaan rautakaudelle tultaessa. Meidän aikoihimme säilyneet juomasarvet ovat poikkeuksetta hyvinkin koristeellisia hopeisine reunuksineen, sillä jokapäiväiset koristelemattomat versiot ovat, luonnonmateriaalia kun ovat, maatuneet jälkiä jättämättä. Viikinkiajalta juomasarvista löytyy maininta niin Eddasta kuin Beowulfistakin ja keskiajalle tultaessa myös Artturiaanisista legendoista. Myöhäiskeskiajalla, kuten myös uuden ajan alussa, juomasarvia käytettiin pitkälti enää seremoniallisesti ja sarvet olivat sangen runsaasti koristeltuja. Vielä nykyäänkin juomasarvia käytetään seremoniallisesti juhlakaluina mm. Georgiassa.

Nämä juomasarvet on valmistettu aidoista ja autenttisista sarvista, mutta ne on päällystetty elintarvikelakalla normaalin ja modernin elintarvikekäytön mahdollistamiseksi. Lakkakerros myös poistaa sarven oman luonnollisen tuoksun, josta kaikki eivät välitä. Sarvista voi juoda niin alkoholittomia kuin alkoholillisiakin juomia. Näistä sarvista voi juoda kylmiä ja lämpimiä juomia, mutta kuumat juomat saattavat pehmentää sarven pintaa ja johtaa elintarvikelakan irtoamiseen. Kuumuus itsessään ei vahingoita sarvea, mutta sarvea materiaalina työstetään upottamalla sarvi kiehuvaan veteen. Kuuma vesi pehmentää sarven ja tekee siitä joustavaa ja muokattavaa.

Tätä juomasarvea voi käyttää sellaisenaan tai pöytätelineen kanssa. Lisää tietoa takorautaisesta pöytätelineestä, joka sopii käytettäväksi tämän sarven kanssa löydät täältä -Juomasarven pöytäteline-

Tämä sarvi on kokoluokkaa jätti ja sen tilavuus on n. 1000-1500 ml.

Huom! Jokainen sarvi on erilainen niin väriltään kuin muodoltaankin. Tilatessasi voit esittää toiveesi tilauksen kommentit-kenttään, joita yritämme noudattaa niin tarkasti kuin vain mahdollista.

  • Tehty käsityönä aidoista ja autenttisista sarvista
  • Sisä- ja ulkopinta pinnoitettu elintarvikelakalla
  • Sopii kylmille ja lämpimille juomille, mutta kuumille ei
  • Sopii niin alkoholittomille kuin alkoholillisillekin juomille
  • Tilavuus noin 1000-1500 ml
  • Jokainen sarvi on uniikki väriltään ja muodoltaan
Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!