Tuotekuvaus

Läpi historian ovat lasi ja metalli olleet hankalia ja kalliita valmistaa, ja siksi niistä valmistetut esineet ovat olleet enemminkin luksusta kuin arkipäiväiseen käyttöön tarkoitettuja. Kivikaudella materiaalit otettiin luonnosta, ja niin eläimen sarvet kuin nahkakin käytettiin hyödyksi. Raakanahka oli vaikeakäyttöistä ja parkitsemista kuvataankin ensimmäisen kerran jo Assyyrialaisissa teksteissä. Heidän tiedetään käyttäneen parkittua nahkaa myös juoma-astioiden valmistukseen. Elintärkeän juomaveden kantamista parkituissa nahkaleileissä tapasi myös Marco Polo matkoillaan Mongoliassa, samoin pyhiinvaeltajien litteät pyöreät juomaleilit oli valmistettu nahasta tai vaihtoehtoisesti kuivatuista pullokurpitsoista, ja ne ripustettiin vyölle. Tämän muotoista pulloa kutsutaankin englanniksi yhä nimellä pilgrim bottle, eli pyhiinvaeltajapullo. Nahkaleilien käyttö jatkui läpi keskiajan ja paikoitellen jopa 1700-luvulle asti. Alueellisia eroja toki oli siinä kuinka pitkään milläkin alueella ketäkin käyttivät nahkaa juoma-astioissa, mutta esimerkiksi matkaajat ja paimenet totesivat että vanhantyylistä särkymätöntä pulloa oli vaikea päihittää.

Tämä juomaleili on valmistettu aidosta nahasta, ja sen koristelemattoman yksinkertainen ulkomuoto tekee pullosta historiallisesti tarkan monien vuosisatojen ajalle. Omiaan se on niin maantierosvon olalla, pyhiinvaeltajan vyöllä kuin leirinuotion äärellä päivän seikkailuja kerratessakin.

Käsityömenetelmistä johtuen, pullon pinnassa saattaa olla jälkiä, epätasaisuuksia, eikä se ole täysin tasainen. Leilin värisävy vaihtelee kappaleesta toiseen. Värjäysprosessissa käytetään perinteisiä tekniikoita, minkä vuoksi lopullinen väri määräytyy nahan alkuperäisen värin mukaan. Tämä vesipullo on valmistettu perinteisiä menetelmiä käyttäen ja suositamme että vesitiivistys uusitaan aika ajoin. Kaada pulloon sulatettua mehiläisvahaa, pyörittele vahaa pullossa niin että se peittää koko sisäpinnan, ja kaada ylimääräinen vaha pois. Anna vahan kovettua ennen seuraavaa käyttökertaa.
Valmistaja: Marshal Historical
Leilin koko n. 20 x 24 cm. Vetoisuus n. 9dl

Leili näkyy myös musiikkividella KORPIKLAANI -Ämmänhauta

Valokuva by: Anniina Sinisalo anskusinisalo.com.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!