Tuotekuvaus

Läpi historian ovat lasi ja metalli olleet hankalia ja kalliita valmistaa, ja siksi niistä valmistetut esineet ovat olleet enemminkin luksusta kuin arkipäiväiseen käyttöön tarkoitettuja. Kivikaudella materiaalit otettiin luonnosta, ja niin eläimen sarvet kuin nahkakin käytettiin hyödyksi. Raakanahka oli vaikeakäyttöistä ja parkitsemista kuvataankin ensimmäisen kerran jo Assyyrialaisissa teksteissä. Heidän tiedetään käyttäneen parkittua nahkaa myös juoma-astioiden valmistukseen. Elintärkeän juomaveden kantamista parkituissa nahkaleileissä tapasi myös Marco Polo matkoillaan Mongoliassa, samoin pyhiinvaeltajien litteät pyöreät juomaleilit oli valmistettu nahasta tai vaihtoehtoisesti kuivatuista pullokurpitsoista, ja ne ripustettiin vyölle. Tämän muotoista pulloa kutsutaankin englanniksi yhä nimellä pilgrim bottle, eli pyhiinvaeltajapullo. Nahkaleilien käyttö jatkui läpi keskiajan ja paikoitellen jopa 1700-luvulle asti. Alueellisia eroja toki oli siinä kuinka pitkään milläkin alueella ketäkin käyttivät nahkaa juoma-astioissa, mutta esimerkiksi matkaajat ja paimenet totesivat että vanhantyylistä särkymätöntä pulloa oli vaikea päihittää.

Tämä juomaleili on valmistettu aidosta nahasta, ja sen koristelemattoman yksinkertainen ulkomuoto tekee pullosta historiallisesti tarkan monien vuosisatojen ajalle. Omiaan se on niin maantierosvon olalla, pyhiinvaeltajan vyöllä kuin leirinuotion äärellä päivän seikkailuja kerratessakin.

Käsityömenetelmistä johtuen, pullon pinnassa saattaa olla jälkiä, epätasaisuuksia, eikä se ole täysin tasainen. Leilin värisävy vaihtelee kappaleesta toiseen. Värjäysprosessissa käytetään perinteisiä tekniikoita, minkä vuoksi lopullinen väri määräytyy nahan alkuperäisen värin mukaan. Tämä vesipullo on valmistettu perinteisiä menetelmiä käyttäen ja suositamme että vesitiivistys uusitaan aika ajoin. Kaada pulloon sulatettua mehiläisvahaa, pyörittele vahaa pullossa niin että se peittää koko sisäpinnan, ja kaada ylimääräinen vaha pois. Anna vahan kovettua ennen seuraavaa käyttökertaa.
Valmistaja: Marshal Historical
Leilin koko n. 20 x 24 cm. Vetoisuus n. 9dl

Leili näkyy myös musiikkividella KORPIKLAANI -Ämmänhauta

Valokuva by: Anniina Sinisalo anskusinisalo.com.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!