Tuotekuvaus

Rikhard Leijonamieli on yksi kuuluisimmista ja ristiriitaisimmista ristiretkeilijöistä. Hänet kruunattiin Englannin kuninkaaksi 1189 mutta tämä sankarillinen mutta sotaisa kuningas ei kymmenvuotisen valtakautensa aikana viettänyt maassa kuin joitain kuukausia. Varojenkeruu kolmatta ristiretkeä varten alkoi välittömästi kruunauksen jälkeen ja kansaa verotettiin ankarasti. Jerusalemin vapauttaminen Saraseenijohtaja Saladinin joukoista ei kuitenkaan onnistunut Rikhardin riitaannuttua ja menetettya liittolaisensa, ja veriset ja julmat taistelut päättyivät aselepoon 1192. Matkakassan huvettua Rikhard lähti kotimatkalle Temppeliritariksi naamioituneena, mutta jäi mannermaisten vihamiestensä käsiin ja oli Pyhän Saksalais-Roomalaisen keisarikunnan kuninkaan Henri VI:n vankina vuoteen 1194. Kuninkaan lunnaat saatiin kerättyä ja Rikhard pääsi palaamaan Englantiin vaatimaan kruunuaan takaisin veljeltään Juhanalta, joka kuninkaan poissaollessa oli vehkeillyt tämän päänmenoksi. Rikhard lähti välittömästi jälleen sotimaan valloittaakseen tai puolustaakseen maita mantereella. Hän kuoli vuonna 1199 vähäpätöisessä kahakassa Châlusissa, Aquitanessa kun toinen linnaa vartioineesta jousimiehestä ampui varsijousella ratsailla ollutta kuningasta olkapäähän tämän poistettua osan rengashaarniskastaan. Rikhard kieltäytyi hoidosta ja kuoli haavasta levinneeseen tulehdukseen.

Tämä kuninkaallinen kypärä, jonka voi nähdä Ridley Scottin elokuvissa Kingdom of Heaven sekä Robin Hood, on 1,24 mm
paksua (18gauge) terästä messinkisillä yksityiskohdilla. Näyttävä messinkinen kruunu täydentää tämän avokypärän jossa näkyvyyttä ja ilmansaantia ei ole rajoitettu. Kypärässä on nahkavuori, riipuntakorkeuden säätöjärjestelmä sekä leukahihna, jotka takaavat hyvän istuvuuden.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!