Muskettisoturin hattu

  • Voidaan käyttää joko oikea tai vasen puoli lieristä ylös nostettuna
  • Valmistettu nahasta
  • Saatavana kahdessa koossa

99.90

Poista

Tuotekuvaus

Leveälierinen toiselta reunalta nostettu hattu oli suosiossa Euroopassa 1600-luvulla. Hatussa oli usein koristeena pitkä strutsin sulka. Hattutyypin englanninkielinen nimi Cavalier hat juontuu siitä, että ne liitetään Englannin sisällissodan rojalisteihin. Kaarle I:n ja II:n tukijat, kavaljeerit, miellettiin tyylitietoisiksi, kenties jopa hieman huikentelevaisiksi ylimystön edustajiksi, jotka erosivat puritaanisemmista parlamentarismin kannattajista niin vakavuudessa kuin tyylissäkin. Yleisesti muodissa ollut hattutyyli liitetään vahvasti myös Ranskan muskettisotureihin ja pohjoisempana tyyliä ylläpiti mm. maineikas Ruotsin kuningas Kustaa II Adolf. Sulkahattu väistyi muodista vuosisadan loppupuolella, jolloin sen paikan tyylitietoisen miehen päässä korvasi kolmenkulman hattu.

Tämä tyylikäs hattu viimeistelee asusi loisteliaasti oletpa sitten uskollinen monarkialle tai parlamentille ja riippumatta siitä, puolustatko kardinaalia vai kuningasta. Hattu on tehty mustasta korkealaatuisesta nahasta, siinä on tyylikäs solkivyö ja maineikas ylös käännetty lieri. Hattua voi käyttää joko oikea tai vasen lieri ylös käännettynä.

Huom! Sulka ei sisälly hintaan.

Saatavilla kahdessa koossa: S/M ja L/XL
S/M vastaa hatunkokoa 58–59 ja L/XL kokoa 62–63.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!