Pellavamekko

 • Valmistettu 100% Itämeren pellavasta
 • Tämä pitkähihainen mekko perustuu alkuperäiseen malliin ja siinä on ajalleen tyypillinen pieni kaula-aukko
 • Mekko on jätetty tarkoituksella mahdollisimman yksinkertaiseksi ja koristelemattomaksi, jotta se olisi historiallisesti tarkka mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle
 • Historiallisesti pätevä aina Rooman ajoista lähes nykyaikaan asti
 • Saatavilla koot S-XXL

99

Poista

Tuotekuvaus

Tavallisena ja koristelemattomana mekkona tämä on erittäin monipuolinen vaate, joka sopii moneen asuun, tyyliin ja aikakauteen. Tällaisen pitkän mekon malli on pohjimmiltaan sama kuin roomalaisissa nilkka- tai pohjepituisissa pitkähihaisissa tunikoissa, joita käyttävät aikanaan niin miehet kuin naisetkin. Koska tämä pellavamekko on pehmeä ihoa vasten, sitä voi käyttää alusmekkona esim. villaisten päällysmekkojen kanssa tai ihan sellaisenaan päävaatteena ilman erillisiä esiliina- tai päällysmekkoja. Sellaisenaan pellavamekkoa voi käyttää löyhästi päällä roikkuen tai vyön kanssa.

Tällainen pitkähelmainen ja pitkähihainen perusmekko pysyi aika lailla samanlaisena läpi aikakausien, kun päällysmekot ja asusteet vaihtuivat tyylien muuttuessa. Tätä yksinkertaista pellavamekkoa voi käyttää kaikissa viikinki-, varhaiskeskiaikaisissa, sydänkeskiaikaisissa ja myöhäiskeskiaikaisissa vaatekokonaisuuksissa ja jos haet vaatetta vaikka köyhälle piialle maaseudulle, niin tällainen tavallinen pellavamekko sopii päälle melkein nykypäiviin saakka. Köyhillä maaseutualueilla käytettiin vanhoja, tuttuja ja turvallisia pukeutumistyylejä ja vaatemalleja vielä kauan sen jälkeen kun moderneissa kaupungeissa oltiin siirrytty uudempiin tyyleihin.

Pellavasta tehdyt kankaat kuuluvat vanhimpiin ihmiskunnan valmistamiin ja käyttämiin kankaisiin, ja on mahdollista että pellava on ehkä jopa vanhin kaikista kangaslajeista. Villinä kasvavaa pellavaa kerättiin ja siitä valmistettiin tekstiilejä Euroopassa jo 36 000 vuotta sitten ja kasvia alettiin viljellä laaja-alaisesti muinaisessa Mesopotamiassa. Pellava oli eniten käytetty kangas myös muinaisessa Egyptissä. Pellavan käyttö ja viljely siirtyi Euroopassa pohjoiseen ja pellavavaatteita oli saatavilla kaikkialla Euroopassa aina kylmää pohjolaa myöden jo pronssikaudella. Pellavaa kasvatettiin paikallisesti Skandinaviassa viikinkikaudella ja pellava oli tärkeä kauppatavara. Keskiajalla Saksa oli Euroopan tärkein keskus pellavan viljelyssä ja pellavatekstiilien valmistuksessa ja pellavaa tuotettiin jo tuolloin lähes teollisessa mittakaavassa.

Tämän mekon pellava on pehmeää, mutta silti kestävää ja hengittää erittäin hyvin. Pellava luonnostaan ​​imee kosteutta hyvin, mutta myös kuivuu nopeammin kuin puuvilla. Itämeren pellavaa viljellään Baltiassa ja Pohjoismaissa, jossa pitkät kylmät talvet Itämeren ympäristössä tekevät tästä kasvista ja sen kuiduista vahvan, sitkeän ja kestävän. Ominaisuuksia joita jo esi-isämme arvostivat.

 • Valmistettu 100% Itämeren pellavasta
 • Tämä pitkähihainen mekko perustuu alkuperäiseen malliin ja siinä on ajalleen tyypillinen pieni kaula-aukko
 • Mekko on jätetty tarkoituksella mahdollisimman yksinkertaiseksi ja koristelemattomaksi, jotta se olisi historiallisesti tarkka mahdollisimman pitkälle ajanjaksolle
 • Historiallisesti pätevä aina Rooman ajoista lähes nykyaikaan asti
 • Saatavilla koot S-XXL
 • Valmistaja Karhunhammas - Beartooth
Koko Rinnanympärys Pituus olalta helmaan
S 90 cm 137,5 cm
M 99 cm 143 cm
L 109 cm 147 cm
XL 116 cm 149 cm
XXL 124 cm 152,5 cm
3XL 132 cm 154 cm
Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!