Pertuska – tylppä

109129

Poista

Tuotekuvaus

Pertuska (bardiche tai berdiche) on iso kahden käden varsiase, jossa oli tyypillisesti hyvin iso ja painava terä. Ensimmäisiä pertuskoja alettiin käyttää jo 1300-luvun lopulla, 1400-luvulla ase alkoi yleistyä ja 1500- ja 1600-luvuilla ase oli suosituimmillaan. Pertuskat olivat yleisiä erityisesti Itä-Euroopassa ja Venäjän alueella slaavilaisten kansojen käsissä, mutta pertuskat olivat käytössä niin Skandinaviassa, Saksassa, Sveitsissä kuin etelässä Turkin alueella ja Lähi-idässäkin. Pertuska kehittyi viikinkien suosimasta isosta tanskalaisesta kahden käden sotakirveestä, josta ensin kehittyi Sparth kirves, joka on ulkonäöltään hyvin lähellä pertuskaa ja joita käytettiin jo 1250-luvulla.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Tämä ase on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä. Kestää taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin ja buhurt-kentillä. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 172,5 cm, varren pituus 147 cm, terän pituus 56 cm, terän leveys 18 cm, paino 2,4 kg.

Saatavilla myös pelkkä pertuskan terä ilman vartta.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!