Pertuska – tylppä

109129

Poista

Tuotekuvaus

Pertuska (bardiche tai berdiche) on iso kahden käden varsiase, jossa oli tyypillisesti hyvin iso ja painava terä. Ensimmäisiä pertuskoja alettiin käyttää jo 1300-luvun lopulla, 1400-luvulla ase alkoi yleistyä ja 1500- ja 1600-luvuilla ase oli suosituimmillaan. Pertuskat olivat yleisiä erityisesti Itä-Euroopassa ja Venäjän alueella slaavilaisten kansojen käsissä, mutta pertuskat olivat käytössä niin Skandinaviassa, Saksassa, Sveitsissä kuin etelässä Turkin alueella ja Lähi-idässäkin. Pertuska kehittyi viikinkien suosimasta isosta tanskalaisesta kahden käden sotakirveestä, josta ensin kehittyi Sparth kirves, joka on ulkonäöltään hyvin lähellä pertuskaa ja joita käytettiin jo 1250-luvulla.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Tämä ase on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä. Kestää taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin ja buhurt-kentillä. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Kokonaispituus 172,5 cm, varren pituus 147 cm, terän pituus 56 cm, terän leveys 18 cm, paino 2,4 kg.

Saatavilla myös pelkkä pertuskan terä ilman vartta.

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!