Pertuska – tylppä

 • Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä
 • Saatavilla koko ase kovapuisella varrella ja pelkkä terä ilman vartta
 • Hiiliteräksinen terä ja kovapuinen varsi
 • Kokonaispituus 140 cm
 • Terän pituus 56 cm

109175

Poista

Tuotekuvaus

Pertuska (bardiche tai berdiche) on iso kahden käden varsiase, jossa oli tyypillisesti hyvin iso ja painava terä. Ensimmäisiä pertuskoja alettiin käyttää jo 1300-luvun lopulla, 1400-luvulla ase alkoi yleistyä ja 1500- ja 1600-luvuilla ase oli suosituimmillaan. Pertuskat olivat yleisiä erityisesti Itä-Euroopassa ja Venäjän alueella slaavilaisten kansojen käsissä, mutta pertuskat olivat käytössä niin Skandinaviassa, Saksassa, Sveitsissä kuin etelässä Turkin alueella ja Lähi-idässäkin. Pertuska kehittyi viikinkien suosimasta isosta tanskalaisesta kahden käden sotakirveestä, josta ensin kehittyi Sparth kirves, joka on ulkonäöltään hyvin lähellä pertuskaa ja joita käytettiin jo 1250-luvulla.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Tämä ase on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä. Kestää taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin ja buhurt-kentillä. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi.

 • Saatavilla koko ase kovapuisella varrella ja pelkkä pertuskan terä ilman vartta
 • Kokonaispituus 140 cm
 • Terän pituus 56 cm
 • Varren pituus 115 cm
 • Terän leveys 18 cm
 • Paino 2,4 kg
 • Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä
 • Terävyysaste: tylppä
 • Valmistaja: Victor Berbekucz

Huom! Tällä hetkellä saatavilla oleva varrellinen pertuska on n. 30cm lyhyempi kuin kuvissa näkyvä versio.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!