Pimeän keskiajan sapeli -tylppä

209289

Poista

Tuotekuvaus

Tämä miekka on jäljennös ensimmäisistä eurooppalaisista sapeleista varhaiskeskiajalta (ts. pimeältä keskiajalta). Sapelit saapuivat Eurooppaan ensimmäisen kerran kansainvaelluksen mukana hunnien ja mongolialaisten heimojen aseena. Sapeli levisi käytössä kaikkialle Euraasiaan ja oli erityisen suosittu Karpaattien altaan alueella. Tämän ajan ja tyylin sapeleista kuuluisin lienee Kaarle Suuren sapeli, joka on esillä Wienissä. Tämän tyypin sapelien tunnistettavin piirre on kahvan kaartuminen, joka mahdollisti ratsumiehen tehokkaat viiltävät iskut. Sama kahvan vinous otettiin käyttöön tataarien sapeleissa 1500-luvulta eteenpäin (kenties saman perinteeen jatkumona) ja tuhat vuotta myöhemmin modernin ajan ratsuväen sapeleita suunnitellessa. Madjaarit (unkarilaiset heimot ) käyttivät yleisesti tällaisia sapeleita ja myös islamilainen maailma omaksui sapelimallin käyttöönsä 800-luvulta eteenpäin. Hunnien tyyliin sapelia kannettiin usein toisen, suorateräisen, miekan kanssa. Alkuperäiset kappaleet noin 800-1100-luvuilta.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Rakenne vastaa alkuperäisiä historiallisia kappaleita: ponsi on niitattu kiinni ja vahva pyökkipuinen kahva on päällystetty nahalla. Väisti ja ponsi ovat messinkiä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Kokonaispituus 90,7 cm, terän pituus 73,6 cm, terän leveys väistin juuressa 3,1 cm, kahvan pituus 15,5 cm, väistin leveys 9,6 cm, tasapainopiste 13,5 cm, paino 0,98 kg.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!