Practical-harjoitusrapiiri

  • Renessanssityylin harjoituspistomiekka
  • Kaksi pituutta: 94 cm ja 110 cm
  • Joustava terä, kärjessä turvallinen “naulapää”
  • Hiiliterästä
  • Miekan mukana ei toimiteta huotraa

250

Poista

Tuotekuvaus

Hanwein Practical-sarjan harjoitusrapiiri on saatavilla kahdella eri teräpituudella, 94 cm (37”) ja 110 cm (43”), jotta saat valittua sopivan miekan juuri sinun miekkailutyylillesi. Miekkailijan kokokin tietysti vaikuttaa osaltaan siihen, minkä pituinen miekka tuntuu sopivalta omaan käteen, liikkeisiin ja miekan käyttöön eri tilanteissa. Näiden tasaisesti kapenevien terien tasapainotus on ensiluokkainen, ja molemmat ovat nopeita miekkoja käyttää.

Renessanssiajan miekkailu on yksi tärkeä ja iso osa historianelävöittämistä, ja näissä rapiireissa yhdistyvät keveiden terien nopeus ajan henkeen ja miekan autenttiseen rakenteeseen. Hanwein renessanssityylin rapiirit, joihin nämä harjoitusrapiiritkin kuuluvat, voidaan ajoittaa 1600-luvun alun Eurooppaan. Pistomiekka oli lähtökohtaisesti siviiliase, jota käytettiin kaksintaisteluissa 1500-luvulta alkaen. Se oli nimensä mukaisesti suunniteltu pistoihin, joiden mieluisin kohde oli ylimielinen vastustaja, jonka kanssa oli ollut herrasmiesten välisiä erimielisyyksiä. Renessanssiaikana miekkailutaitoja pidettiin oleellisena osana herrasmiehen koulutusta, ja miekkailua käytettiin yleisesti riitatilanteiden ratkaisuissa. Miekkailukoulut, joissa herrasmiehet saivat miekkailukoulutuksensa, olivat usein kuuluisan mestarin ympärille kehittyneitä. Jotkut näistä mestareista loivat meidän päiviimme asti säilyneitä kuvitettuja käsikirjoituksia, ja näiden miekkailuoppaiden ansiosta heidän taiteenlajinsa ja perinteensä on yhä vieläkin elossa.

Nämä Practical-harjoitusrapiirit on suunniteltu mahdollisimman autenttisiksi tinkimättä kuitenkaan turvallisuudesta. Terät ovat joustavia, ja kärjessä on turvana ”naulapää”, jotta vältytään tahattomalta vastustajan ensiveren vuodattamiselta. Rapiireissa on korkean hiilipitoisuuden teräksestä taottu terä ja teräksinen korikahva. Puinen kahvaosa on päällystetty metallilangalla. Miekan mukana ei toimiteta huotraa.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 109 cm
Terän pituus: 94 cm
Kahvan pituus: 13,9 cm
Paino: 1080 g
Tasapainopiste väististä: 7,7 cm
Terän leveys väistillä: 25 mm
Terän leveys kärjessä: 10 mm
Terän paksuus väistillä: 6,0 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,3 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: tylppä

 

Kokonaispituus: 124,9 cm
Terän pituus: 110 cm
Kahvan pituus: 13,9 cm
Paino: 1140 g
Tasapainopiste väististä: 10,8 cm
Terän leveys väistillä: 25 mm
Terän leveys kärjessä: 10 mm
Terän paksuus väistillä: 6,0 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,7 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: tylppä
Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!