Practical harjoitusrapiiri

250

Poista

Tuotekuvaus

Hanwein Practical-sarjan harjoitusrapiiri on saatavilla kahdella eri teräpituudella 94 cm (37”) ja 110 cm (43”), jotta saat valittua sopivan miekan juuri sinun miekkailutyylillesi. Miekkailijan kokokin tietysti vaikuttaa osaltaan siihen, minkä pituinen miekka tuntuu sopivalta omaan käteen, liikkeisiin ja miekan käyttöön eri tilanteissa. Näiden tasaisesti kapenevien terien tasapainotus on ensiluokkainen, molemmat ovat nopeita miekkoja käyttää ja kumpikin vaihtoehto on hyvä.

Renessanssiajan miekkailu on yksi tärkeä ja iso osa historianelävöittämistä ja näissä rapiireissa yhdistyvät keveiden terien nopeus ajan henkeen ja miekan autenttiseen rakenteeseen. Hanwein Renessanssityylin rapiirit, joihin nämä harjoitusrapiiritkin kuuluvat, ajoittuvat 1600-luvun alun Eurooppaan. Pistomiekka oli lähtökohtaisesti siviiliase, jota käytettiin kaksintaisteluissa 1500-luvulta alkaen. Se oli nimensä mukaisesti suunniteltu pistoihin, jotka mieluiten suoritettiin läpi ylimielisen vastustajan, jonka kanssa oli ollut herrasmiesten välisiä erimielisyyksiä. Renessanssiaikana miekkailutaitoja pidettiin oleellisena osana herrasmiehen koulutusta, ja miekkailua käytettiin yleisesti riitatilanteiden ratkaisuissa. Miekkailukoulut, joissa herrasmiehet saivat miekkailukoulutuksensa, olivat usein kuuluisan mestarin ympärille kehittyneitä. Jotkut näistä mestareista loivat meidän päiviimme asti säilyneitä kuvitettuja käsikirjoituksia, ja näiden miekkailuoppaiden kautta heidän taiteenlajinsa ja perinteensä on yhä vieläkin elossa.

Nämä practical harjoitusrapiirit on suunniteltu mahdollisimman autenttisiksi, kuitenkaan turvallisuudesta tinkimättä. Terät ovat joustavia ja kärjessä on turvana ns. ”naulapää”, jotta vältytään tahattomalta vastustajan ensiveren vuodattamiselta. Rapiireissa on korkean hiilipitoisuuden teräksestä taottu terä, teräksinen korikahva ja puinen kahvaosa on päällystetty metallilangalla. Miekan mukana ei toimiteta huotraa.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 109 cm
Terän pituus: 94 cm
Kahvan pituus: 13,9 cm
Paino: 1080 g
Tasapainopiste väististä: 7,7 cm
Terän leveys väistillä: 25 mm
Terän leveys kärjessä: 10 mm
Terän paksuus väistillä: 6,0 mm
Terän paksuus kärjessä: 3,3 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: tylppä

 

Kokonaispituus: 124,9 cm
Terän pituus: 110 cm
Kahvan pituus: 13,9 cm
Paino: 1140 g
Tasapainopiste väististä: 10,8 cm
Terän leveys väistillä: 25 mm
Terän leveys kärjessä: 10 mm
Terän paksuus väistillä: 6,0 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,7 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: tylppä
Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!