Tuotekuvaus

Salade-kypärät (tai englanniksi Sallet) ovat luultavimmin lähtöisin Ranskasta tai Burgundista ja tyypillisesti niissä on niskaa ja takaraivoa suojaava ”häntä”. Myymämme mallin mukana toimitetaan Bevor, eli kaulaa ja leukaa suojaava irrallinen panssari. Bevoria käytettiin tyypillisesti Salade-kypärien kanssa, vaikkakin kypärää voitiin käyttää myös ilman tätä ylimääräistä suojaa. Tämä kaksiosainen kypärä sopi niin ratsailla käytävään taisteluun kuin jalkamiehillekin. Alkuperäinen malli on noin 1480-luvulta ja se on luultavimmin valmistettu Englannissa. Saladet olivat yleinen näky Ruusujen sodan taistelukentillä, niin ritarien kuin muidenkin sotilaiden päässä. Kypärässä on nostettava visiiri, riipuntakorkeuden säätö ja leukahihna. Bevorissa on alkuperäisen mukainen liikkuva nivel, pehmusteet ja sen saa lukittua kahteen eri korkeuteen. Taottu 1.24 mm paksusta (18gauge) hiiliteräksestä.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!