Tuotekuvaus

Alkuperäisiä Persialaisia sapeleita kutsuttiin nimellä shamshir (leijonan häntä). Ne olivat hyvin käyriä (lähes puoliympyröitä) ja pelkkiin viiltoihin tarkoitettuja miekkoja. Koska näillä miekoilla oli hyvin rajalliset käyttömahdollisuudet ne muuntuivat pikkuhiljaa monikäyttöisempiin malleihin. Meidän myymässämme mallissa terä on muodoltaan jo hyvin monikäyttöinen ja tehokas. Tämä miekka soveltuu niin viiltoihin, lyönteihin kuin tietyn tyyppisiin pistoihinkin. Persia oli aikanaan supervalta ja kävi monia sotia niin antiikin Kreikkaa, Roomaa kuin Bysanttiakin vastaan. Aleksanteri Suuren voitettua Persian kuninkaan Dareios III:n ja valloitettua koko Persian valtakunnan 300-luvulla eaa. Persia kuului Aleksanteri Suuren imperiumiin. Unelma yhteisestä kulttuurista ja rauhasta ei kuitenkaan kestänyt kauaa sillä Makedonialaiset eivät saaneet pidettyä valtavaa maata hallinnassaan Aleksanteri Suuren kuoltua. Valloitettu imperiumi hajosi yhtä nopeasti kuin se oli rakennettukin. Tämä kaunis miekka vie välittömästi ajatukset kadonneen maailman seikkailuihin, missä haaremit ja hiekkamyrskyt ovat arkipäivää. Miekan alkuperäiskappale löytyy Hank Reinhardtin yksityiskokoelmasta. Shamshirin väisti on terästä ja kahva puuta. Hintaan sisältyy nahkainen huotra, missä on teräksiset ripustusrenkaat.

Paino 0,7kg
kokonaispituus 91cm
terän pituus 76cm
ja terän leveys 2,9cm
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Uskomattoman hieno paikka vanhanaikaisista aseista, haarniskoista ja kilvistä kiinnostuneille.
- Mikko Penkkimäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!