Tuotekuvaus

Normannit olivat alkujaan viikinkejä, jotka onnistuneesti asettuivat ja integroituivat pohjois-Ranskaan. He hylkäsivät skandinaavisen kulttuurinsa ja kääntyivät kristityiksi samalla innokuudella, jolla olivat aiemmin ryöstelleet ja terrorisoineet aluetta. Ei ihme että normannit valitsivat arkkienkeli Mikaelin, soturienkelin, suojeluspyhimyksekseen. Etelä-Italia oli vuosituhannen vaihteessa näyttämö, jolla kolme suurta sivilisaatiota, bysantti, läntinen kirkkokunta, ja muslimit taistelivat herruudesta. Tälle näyttämölle saapuivat palkkasotureina nämä häikäilemättömät ”pohjoistuulen miehet”, jotka pelasivat korttinsa oikein ja vain sadassa vuodessa olivat saaneet koko alueen hallintaansa. He taistelivat jopa itse paavi Leo IX:n johtamaa armeijaa vastaan Civitaten taistelussa, mikä osoitti että reaalipolitiikka harvoin jäi intohimoisen kristillisyyden jalkoihin. Toki taistelun päätyttyä he eivät vaatineet paavin päätä, vaan ottivat hänet ainoastaan vangiksi vaatien anteeksiantoa ja paavin hyväksyntää valloittamilleen alueille.

Normannien etelänvalloituksessa kunnostautuivat erityisesti Tancred d’Hautvillen 12 poikaa. Vuoteen 1059 mennessä Robert ”Guisgard” (=ovela) d’Hauteville oli saanut paavilta siunatun lipun Sisilian valloitusretkelle, merkiksi siitä että valloitus katsottiin pyhäksi sodaksi. Vaikka normannit olivatkin sodassa säälimättömiä ja julmia, käyttivät he valtaan päästyään hyväksi todettuja strategioita, sopeutumista ja sulautumista. Normannivallan alla Sisilia kukoisti ja verrattain rauhanomainen yhteiselo loi hedelmällisen alustan kristittyjen ja muslimien oppineiden yhteistyölle, jonka hedelmät muuttivat Euroopan. Robertin veli Rodger varmisti Sisilian, ja normannien, aseman Välimeren tärkeiden kauppareittien sydämessä. Vuoteen 1130 mennessä he hallitsivat tätä yhtenäistä valtiota, joka oli varakkaampi kuin normannien Englanti ja joka tuli kestämään 700 vuotta. Mutta kuten muissakin normannien kuningaskunnissa, heidän valtansa ei kestänyt; heidän sopeutumisensa ympäröivään kulttuuriin oli niin onnistunut että se johti täyteen sulautumiseen ja lopulta perinnöksi jäivät vain heidän luomansa yhteiskuntarakenteet.

Normannikypärien tuttu kartiomalli sai vähitellen 1100-luvulle tultaessa uusia muotoja. Tämä nimenomainen kypärätyyppi yhdistetään juuri normannien Italianvalloitukseen. Kypärän muoto imitoi aiempia klassisen ajan kypärämalleja ja siviilien käyttämiä vapautta symboloivia fryygialaismyssyjä. Se, että normannit omaksuivat näitä aiemman itäisen kulttuuripiirin piirteitä varusteisiinsa, on konkreettinen esimerkki heidän valloitusmetodeistaan. On mahdollista että kypärän yläosan eteenpäin kaartuvuus on myös luonnollinen seuraus siitä että taottaessa kypärää yhdestä metallikappaleesta etuosa haluttiin jättää paksummaksi. Kypärä on valmistettu 2mm teräksestä ja nenäsuojus 3mm paksusta teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella käsityömetodeista johtuen. Kypärässä on nahkainen leukahihna tukevaa kiinnitystä varten. Paino noin 2,0 kg
Valmistaja: Marshall Historical.

Koko M ympärysmitta n. 60-61cm.
Koko L ympärysmitta n. 63-64cm.

Badge
Aivan mielettömän upea valikoima tuotteita ja nopeaa palvelua. Eilen aamulla tehty tilaus ja nyt jo kotona tilatut tuotteet.
- Karo Koivukangas

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!