Pauldrons Churburg S18

  • Replika Churburgin asevaraston originaalista
  • Valmistettu 1,6 mm paksusta hiiliteräksestä
  • Parin paino yhteensä noin 3,6 kg
  • Suojan korkeus 44 cm ja leveys 34,5 cm pintaa pitkin mitattuna

129

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Nämä olkapääpanssarit ovat replika Churburgin asevaraston "S18" -haarniskan olkapääsuojista. Näiden pauldronien erikoisuus on besagew-levyn suora kiinnitys olkapääpanssariin. Normaalisti kainalokuoppaa suojaava besagew-levy on erillinen irrallinen suojalevy, mutta näissä suojalevy on yhtä ja samaa kappaletta olkapääkupin kanssa. Tämä on jokseenkin ainutlaatuinen pikkudetalji jota ei löydy muista meidän aikoihin säilyneistä olkapääsuojista. Alkuperäiset pauldronit on ajoitettu 1400-luvun alkupuoliskolle, mutta jotkin asiantuntijat ajoittavat alkueräisen haarniskan välille 1380-1410. Alkuperäinen haarniskakokonaisuus kuului Matschin kreiville ja tehtiin Lombardissa.

Churburg S18 haarniska on hieno esimerkki varhaisesta italialaisesta levyhaarniskasta. Italialaistyylin panssarit olivat muotokieleltään pyöreitä ja sulavalinjaisia ja koostuivat pääsääntöisesti suurista yksittäisistä levyistä, eivätkä olleet yhtä nivellettyjä ja mutkikkaita kuin saksalaiset goottityylin haarniskat. Kauttaaltaan levyhaarniskaan verhottu taistelija oli erinomaisesti suojattu aikansa aseita vastaan; isot virtaviivaiset teräspinnat kilpesivät kaikki voimakkaat hyökkäykset sivuun ja kevyemmät iskut eivät aiheuttaneet haarniskan naarmua pahempaa vahinkoa.

Churburgin linna rakennettiin vuonna 1253 ja se on yksi Etelä-Tirolin parhaiten säilyneistä linnoista ja on erityisen tunnettu maailman isoimmasta yksityisestä haarniskavarastostaan. Arsenaaliin kuuluu 50 täysin säilynyttä levyhaarniskaa jotka on vuosien saatossa tehty linnan omistavan Matschin suvun jäsenille. (Vuodesta 1541 Trapp-suvun.) Tämä dynastinen kokoelma on vertaansa vailla niin historiallisesti kuin taiteellisestikin. Kokoelmaan kuuluu useita Milanolaisen haarniskateollisuuden helmiä.

  • Valmistettu 1,6 mm paksusta hiiliteräksestä. Teräksen paksuus saattaa vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömetodien johdosta
  • Parin paino yhteensä noin 3,6 kg
  • Suojan korkeus 44 cm ja leveys 34,5 cm suojan kaarevaa pintaa pitkin mitattuna
  • Valmistaja Marshall Historical
Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!