Smith & Wesson Schofield, USA 1875

 • Valmistettu valumetallista (samakki) ja kovapuusta
 • Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuin aidon
 • Lupavapaa. Näköisreplika jolla ei voi ampua
 • Sopii erinomaisesti mm. teatteri- ja filmiproduktioihin

75

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Smith & Wesson Model 3 on yksitoiminen, patruunoita käyttävä, aukitaittuva revolveri, jota Smith & Wesson valmisti noin 1870–1915. Aseessa käytettiin hylsyllisiä patruunoita, jotka oli kehitetty vain hieman ennen tätä asetta. Hylsyt poistuivat rullasta automaattisesti. Kuten useimpia klassikoita, sitä valmistettiin useina muunnelmina, mm. "venäläinen" ja "Schofield" -mallit.

Yhdysvaltain armeija otti alkuperäisen .44-kaliiperisen Model 3-revolverin käyttöön vuonna 1870, mikä teki siitä ensimmäisen virallisen patruunakäyttöisen palvelusaseen. Useimmat pistoolit olivat siihen saakka olleet mustaruutikäyttöisiä nallilla ja luodilla erikseenladattavia aseita, jotka olivat hitaita, monimutkaisia ​​ja alttiita säälle. Vuonna 1875 Smith & Wesson sai armeijalta sopimuksen parannetuista Model 3 -revolvereista. Tämä uusi malli nimettiin majuri George W. Schofieldin mukaan, joka oli suunnitellut mallin muutokset. Tilauksesta vastaava mies armeijan päässä oli hänen kuuluisa veljensä kenraalimajuri J.M.Schofield. Armeijan vaatimuksena oli, että ”Schofield” muunnettiin käyttämään armeijan jo käyttämiä .45 kaliiperisia Colt -patruunoita. Smith & Wesson kehitti sen sijaan oman, hieman lyhyemmän .45-kaliiperisen patruunan. Valitettavasti patruuna toimi vain Schofieldissä, kun taas molemmat patruunat toimivat Coltissa. Vanhat .45 Colt-patruunoiden varastot saivat armeijan jatkamaan ennemmin Coltin käyttöä.

Monet Schofieldit annettiin käyttöön aktiivisille ratsuväkiyksiköille, mukaan lukien 4. ratsuväki, joka oli mukana Geronimo-kampanjassa, sekä 9. ja 10. yksiköt, kuuluisat "Buffalo Soliders", afroamerikkalaiset joukot. Nämä revolverit olivat käytössä Yhdysvaltojen rajaseuduilla noin vuoteen 1890 asti, ja niitä käytettiin niin intiaanisodissa, mukaan lukien apassisodissa, kuin myös siviilipuolen konflikteissa, kuten Lincoln Countyn sodassa. Little Bighornin taistelun jälkeen Custerin ja hänen miestensä koettua murskatappion, spekuloitiin että lopputulos olisi voinut olla erilainen, mikäli joukoilla olisi ollut nopeasti ladattavat Schofieldit hitaiden ”Peacemakereiden” sijaan.

Schofieldejä oli käytössä vielä niinkin myöhään kuin Espanjan sisällissodan aikana.

Kuten muutkin Smith & Wesson -mallit, Schofieldit olivat suosittuja niin Villin lännen lainvalvojien kuin lainsuojattomienkin parissa; asetta käyttivät mm. Jesse James, Theodore Roosevelt, Billy the Kid ja monet muut. Wyatt Earp käytti Smith & Wessonin nro 3 revolveria tunnetusti OK Corralin, eli Tombstonen taistelun aikana. Aeen kehittäjä majuri Schofield itse päätti elämänsä omalla revolverillaan. ”Schofield” on pitkään ollut Hollywoodin suosikki, ja se on esiintynyt lukuisissa länkkäreissä, mukaan lukien Clint Eastwoodin "The Forforgiven".

 • Tämä ase on tarkka kopio alkuperäisestä. Asejäljitelmä on kokonsa ja painonsa puolesta kuin alkuperäinen ja sen mekanismit ovat toimivia.  Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuten oikean. Valmistusmateriaalista johtuen aseen mekanismit eivät loputtomiin kestä aseen virittämistä ja laukaisua.
 • Asekopion valmistuksessa on käytetty valumetallia, kahvalevyt ovat aitoa puuta. Koristeaseessa käytetty samakki eroaa monin tavoin teräksestä, eli ase ei kestäisi ampumisessa syntyvää painetta, sillä ei voi oikeasti ampua, eikä sitä voi millään keinoin muuttaa ampumakäyttöön sopivaksi.
 • Koristeampuma-aseet ovat Suomessa ja monissa muissa maissa lupavapaita, mutta koska ase näyttää oikealta sitä ei tule pitää esillä julkisilla paikoilla.
 • Jäljitelmäase soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi.
 • Pituus: 36 cm
 • Paino: 1120 g
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!