Sokeritoppakypärä

109

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Kypärän kehityksessä jotkin ominaisuudet pysyvät käytössä vain suhteelisen lyhyen ajan. Aiemmat normannikypärät olivat olleet päälaelta suippoja, mutta ristiretkiajan suurkypärät olivat lähinnä vain tasapohjaisia patoja, jotka suojasivat päätä hyvin, mutta joiden näkökenttä ja ilmanvaihto jättivät toivomisen varaa. 1300-luvun alussa suippous palasi jälleen kypärän muotokieleen. Vaikka tasapohjaista kypärää oli ollut helppo valmistaa, auttoi päältä suippo muoto kilpeämään sivuun niin iskut kuin ammuksetkin. Tätä päältä suipompaa suurkypärän versiota kutsutaan sokeritoppakypäräksi, koska muoto muistuttaa sokeritoppaa (eli sokerikekoa, jollaisissa sokeri vanhastaan myytiin). Kuten muukin haarniskointi, myös kypärien kohdalla 1300-luku oli nopeaa siirtymävaihetta, ja tällaiset suurkypärät jäivät pois käytöstä 1300-luvun lopulla. Vaikka bascinetti syrjäyttikin suurkypärän sotatantereilla liikkuvuutensa, näkökentän laajuuden ja paremman ilmanvaihdon ansiosta, säilyivät suurkypärät niin sokeritoppa- kuin patamallisinakin kuitenkin yhä käytössä, sillä suosiotaan kasvattavissa turnajaisissa maksimaalinen suojaavuus oli pääosassa.

Tämän kypärän kasvoissa on ristin mallinen messinkivahvike. 1300-luvulla kristillisyyden korostaminen oli iso osa ritarillisia hyveitä. Kristilliset symbolit, kuten risti, olivat tärkeitä ulkoisia merkkejä joilla näitä ritarillisia hyveitä saattoi ilmentää ulospäin.

Kallo-osa valmistettu 2 mm teräksestä, muut osat 1,6 mm teräksestä. Vahvistusristi on messinkiä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella johtuen valmistuksessa käytetyistä käsityömetodeista. Valmistaja Marshal Historical.

Kypärässä on sisällä kevyt kankainen pehmuste, riipuntakorkeuden säätö ja nahkainen leukahihna. Kypärän ympärysmitta n. 63-64 cm
Paino n. 3,3 kg.

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!