Synteettinen taistelukirveen terä takapiikillä

3565

Poista

Tuotekuvaus

Synteettistä vaihtoehtoa turvallista kirvestaistelun harjoittelua ja simulointia varten ei ole ollut aiemmin saatavilla. Onneksi nyt on kotimainen vaihtoehto myös kirveen lisäämiseksi omaan treeniaserepertuaariisi.

Tämä taistelukirveen terä simuloi keskiajan ja renessanssin taistelukirveitä ja varsikirveitä. Takapiikillä/koukulla pystyi vetämään ratsastajan maahan ja koukkaamaan vastustajan aseesta, kilvestä tai jalasta. Piikillä pystyi tietysti myös lävistämään haarniskaa ja kaiken kaikkiaan takapiikin lisääminen kirveeseen teki aseesta monipuolisen ja vaarallisen aseen taitavan käyttäjän käsissä. Kooltaan tämä terä vastaa kahden käden kirveenterää (tai vaihtoehtoisesti hyvin isoa yhden käden kirveen terää).

Kaikentyyppiset harjoitusaseet ovat aina kompromisseja, joiden kanssa tasapainoillaan toisaalta realistisuuden ja toisaalta turvallisuuden välillä. Mikäli ase on liian realistinen ja käyttäytyy täysin kuin oikea ase, sen käyttö aiheuttaa turhan loukkaantumisriskin. Jos harjoitusase taas on liian pehmeä ja taipuisa, on se hyödytön käyttäytyessään täysin eri tavoin kuin oikea peli. Tämä synteettinen kirves on tehty polyeteenistä, joka on hyvin kestävää, ei pirstaloidu milloinkaan, on kevyempää kuin teräs ja liitetään kiinni puiseen varteen kuten teräksisetkin kirveen terät. Täten on saatu aikaiseksi oikeaa taistelukirvestä kevyempi ja turvallisempi versio aikaiseksi, joka on kotonaan niin kamppailusalilla harjoitusvälineenä yksin tai parin kanssa harjoitellessa, esittelykappaleena kuin historianelävöitystaisteluissakin mukana.

Terän reunat on pyöristetty ja suhteellisen terävät terän päätepisteet on helppo pyöristää viilalla, mikäli otat kirveen aktiiviseen pariharjoituskäyttöön. Tämän synteettisen kirveen terä on pehmeämpää kuin teräs ja painaa vähemmän, joten kirveen kontrollointi on helpompaa ja iskuissa ei ole yhtä paljon voimaa ja energiaa kuin teräksisen kirveen kanssa. Tarpeellisen realismin vuoksi terän tulee kuitenkin olla melko jäykkä, ilman vaappumista ja heilumista. Synteettinenkin terä saattaa aiheuttaa vahinkoja, varsinkin kaulan ja kasvojen alueelle, ja synteettistenkin aseiden kanssa harjoitellessa tulee aina käyttää asiaankuuluvia suojavälineitä.

Saatavilla niin pelkkänä teränä kuin pintakäsittelemättömään 32 mm paksuun koivuvarteen kiinnitettynäkin. Varren pituus n.145 cm.
Terän korkeus 30 cm ja leveys 33 cm. Takapiikin pituus 14 cm. Paksuus 8 mm. Paino 260 g.

Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!