Synteettinen taistelukirveen terä

2959

Poista

Tuotekuvaus

Synteettistä vaihtoehtoa turvallista kirvestaistelun harjoittelua ja simulointia varten ei ole ollut aiemmin saatavilla. Onneksi nyt on kotimainen vaihtoehto myös kirveen lisäämiseksi omaan treeniaserepertuaariisi.

Tämä synteettinen ase simuloi taistelukirveitä aina varhaiskeskiajalta myöhäiselle keskiajalle asti. Kooltaan se vastaa kahden käden kirveenterää (tai vaihtoehtoisesti hyvin isoa yhden käden kirveen terää).

Kaikentyyppiset harjoitusaseet ovat aina kompromisseja, joiden kanssa tasapainoillaan toisaalta realistisuuden ja toisaalta turvallisuuden välillä. Mikäli ase on liian realistinen ja käyttäytyy täysin kuin oikea ase, sen käyttö aiheuttaa turhan loukkaantumisriskin. Jos harjoitusase taas on liian pehmeä ja taipuisa, on se hyödytön käyttäytyessään täysin eri tavoin kuin oikea peli. Tämä synteettinen kirves on tehty polyeteenistä, joka on hyvin kestävää, ei pirstaloidu milloinkaan, on kevyempää kuin teräs ja liitetään kiinni puiseen varteen kuten teräksisetkin kirveen terät. Täten on saatu aikaiseksi oikeaa taistelukirvestä kevyempi ja turvallisempi versio aikaiseksi, joka on kotonaan niin kamppailusalilla harjoitusvälineenä yksin tai parin kanssa harjoitellessa, teatterilavalla kuin historianelävöitystaisteluissakin mukana.

Terän reunat on pyöristetty ja suhteellisen terävät terän päätepisteet on helppo pyöristää viilalla, mikäli otat kirveen aktiiviseen pariharjoituskäyttöön. Tämän synteettisen kirveen terä on pehmeämpää kuin teräs ja painaa vähemmän, joten kirveen kontrollointi on helpompaa ja iskuissa ei ole yhtä paljon voimaa ja energiaa kuin teräksisen kirveen kanssa. Tarpeellisen realismin vuoksi terän tulee kuitenkin olla melko jäykkä, ilman vaappumista ja heilumista. Synteettinenkin terä saattaa aiheuttaa vahinkoja, varsinkin kaulan ja kasvojen alueelle, ja synteettistenkin aseiden kanssa harjoitellessa tulee aina käyttää asiaankuuluvia suojavälineitä.

Saatavilla niin pelkkänä teränä kuin pintakäsittelemättömään 32 mm paksuun koivuvarteen kiinnitettynäkin. Varren pituus n.145 cm.
Terän korkeus 30 cm ja leveys 19,5 cm. Paksuus 8 mm. Paino 220 g.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!