Synteettinen taistelukirveen terä

2959

Poista

Tuotekuvaus

Synteettistä vaihtoehtoa turvallista kirvestaistelun harjoittelua ja simulointia varten ei ole ollut aiemmin saatavilla. Onneksi nyt on kotimainen vaihtoehto myös kirveen lisäämiseksi omaan treeniaserepertuaariisi.

Tämä synteettinen ase simuloi taistelukirveitä aina varhaiskeskiajalta myöhäiselle keskiajalle asti. Kooltaan se vastaa kahden käden kirveenterää (tai vaihtoehtoisesti hyvin isoa yhden käden kirveen terää).

Kaikentyyppiset harjoitusaseet ovat aina kompromisseja, joiden kanssa tasapainoillaan toisaalta realistisuuden ja toisaalta turvallisuuden välillä. Mikäli ase on liian realistinen ja käyttäytyy täysin kuin oikea ase, sen käyttö aiheuttaa turhan loukkaantumisriskin. Jos harjoitusase taas on liian pehmeä ja taipuisa, on se hyödytön käyttäytyessään täysin eri tavoin kuin oikea peli. Tämä synteettinen kirves on tehty polyeteenistä, joka on hyvin kestävää, ei pirstaloidu milloinkaan, on kevyempää kuin teräs ja liitetään kiinni puiseen varteen kuten teräksisetkin kirveen terät. Täten on saatu aikaiseksi oikeaa taistelukirvestä kevyempi ja turvallisempi versio aikaiseksi, joka on kotonaan niin kamppailusalilla harjoitusvälineenä yksin tai parin kanssa harjoitellessa, teatterilavalla kuin historianelävöitystaisteluissakin mukana.

Terän reunat on pyöristetty ja suhteellisen terävät terän päätepisteet on helppo pyöristää viilalla, mikäli otat kirveen aktiiviseen pariharjoituskäyttöön. Tämän synteettisen kirveen terä on pehmeämpää kuin teräs ja painaa vähemmän, joten kirveen kontrollointi on helpompaa ja iskuissa ei ole yhtä paljon voimaa ja energiaa kuin teräksisen kirveen kanssa. Tarpeellisen realismin vuoksi terän tulee kuitenkin olla melko jäykkä, ilman vaappumista ja heilumista. Synteettinenkin terä saattaa aiheuttaa vahinkoja, varsinkin kaulan ja kasvojen alueelle, ja synteettistenkin aseiden kanssa harjoitellessa tulee aina käyttää asiaankuuluvia suojavälineitä.

Saatavilla niin pelkkänä teränä kuin pintakäsittelemättömään 32 mm paksuun koivuvarteen kiinnitettynäkin. Varren pituus n.145 cm.
Terän korkeus 30 cm ja leveys 19,5 cm. Paksuus 8 mm. Paino 220 g.

Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!