Temppeliherrain kilpi

159

4 varastossa

Tuotekuvaus

Keskiajan alkaessa Euroopassa 1000-luvulla kilvet valmistettiin lähes poikkeuksetta puusta ja normannit olivat ottaneet käyttöön uuden malliset kilvet. Noin puolen miehen korkuiset ja leijan malliset, alaspäin kapenevat kilvet levisivät normannien mukana ympäri Eurooppaa. Vuosisatojen saatossa kilpimalli lyheni, pieneni, ja saavutti asemansa perinteisenä ja tyypillisenä eurooppalaisena kilpenä. Kilvet toimivat paitsi suojavälineinä niin myös koristeina, symboleina ja kantajansa tunnuksina. Kilpeen tyypillisesti maalattiin kantajansa vaakuna. Selkeä tunnus, jonka havaitsi taistelunkin tiimellyksessä.

Temppeliherrain kilven historia voidaan jäjittää 1100-luvulle, kun aiemmin suosittua pitkää teräväpäistä kilpeä lyhennettiin. Lyhyempää kilpeä oli helpompi kantaa ja käsitellä. Valko-musta väritys symboloi valkoisella temppeliritarin noudattamia hyveitä, sivellisyyttä ja puhtautta. Mustaa ja kauheaa puolta temppeliritarit taas näyttivät vihollisilleen.

Tämä myymämme ritarillinen kilpimalli on taistelun kestävä ja ehdottomasti alkuperäistensä veroinen. Kaareva puinen kilpi on pehmustettu ja päällystetty kankaalla. Vaikka kilvessä onkin valmiina temppeliherrojen väritys, voi kilpeen helposti maalata oman vaakunan tai tunnuksen. Kilven takana on taistelijan mukaan säädettävät nahkaiset hihnat. Pisimmän hihnan avulla kilven saa ripustettua selkään tai kyljelle roikkumaan taistelun tauotessa.

Korkeus 63,5 cm, leveys 56 cm ja paino noin 2 kg. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!