Teräksiset kyynärpääsuojat (couters)

81

3 varastossa

Tuotekuvaus

abc

Taistelussa kaikki kehon ulokkeet ovat erityisen suojauksen tarpeessa ja näistä ehkäpä tärkeimpinä taistelijan kädet. Kyynärpääsuojat muodostavat yhdessä taisteluhansikkaiden, käsivarsisuojien ja olkasuojien kanssa erinomaisen käsihaarniskan.

1300-luvulla kyynärpääsuojat kehittyivät muun levyhaarniskoinnin kanssa. Aluksi muoto oli litteän pyöreä, mutta vuosisadan kuluessa muotokieli muuttui ja kyynärpääsuojat muuttuivat terävämmän kartiomaisiksi. Vuosisadan puoleenväliin mennessä suojaan liitettiin siiveke, joka suojasi kyynärtaivetta. Siivekkeen koristeellisuus ja muoto luonnollisesti vaihtelivat paikan, ajankohdan ja muotivirtausten myötä. 1400-luvun loppupuoliskolla kyynärpääsuojat oli opittu niveltämään mahdollistaen sujuvat liikkeet täydessä panssaroinnissakin ja suojien toiminta oli kehitetty loppuun saakka.

Nämä kyynärpääsuojat on valmistettu 2mm teräksestä ja ovat vankkatekoiset ja kestävät hyvin elävöittämistaisteluja. Kukin viidestä osasta on käsin niitattu hyvän istuvuuden ja liikkuvuuden takaamiseksi. Sisäpuolella on kahdet nahkaiset remmit messinkisillä kiinnityssoljilla.
Tämä suoja on kokonsa puolesta suunniteltu käytettäväksi gambesonin ja rengashaarniskan päällä, eli on useimmille iso pelkältään käytettäväksi.

Ohutjalkaiset voivat käyttää näitä kyynärpääsuojia myös polvisuojina! Myydän parina.

Korkeus n.28 cm
Halkaisija 11,5 cm.

Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!