Tuotekuvaus

Renessanssiaikana miekkailutaitoja pidettiin oleellisena osana herrasmiehen koulutusta, ja miekkailua käytettiin yleisesti riitatilanteiden ratkaisuissa. Pistomiekka olikin lähtökohtaisesti siviiliase, jota käytettiin kaksintaisteluissa 1500-luvulta alkaen. Se oli nimensä mukaisesti suunniteltu pistoihin, jotka mieluiten suoritettiin läpi ylimielisen vastustajan, jonka kanssa oli ollut herrasmiesten välistä erimielisyyttä.

Tämä Torinon pistomiekka, kuten myös sen pariksi sopiva torjuntatikari, perustuvat useisiin 1600-luvun italialaisiin korikahvallisiin pistomiekkoihin, joissa pohjois-Italian renessanssityylin mukaisesti oli suora väisti. Vaikka miekkojen terät usein olivatkin peräisin Euroopan suurista terävalmistuksen keskuksista, kuten Toledosta tai Solingenista, tehtiin kahvaosat usein paikallisesti. Paikallisen valmistuksen ansiosta miekoissa on nähtävissä laajaa maantieteellistä kirjoa, niin tyylien kuin käytettyjen materiaalienkin puolesta.

Tässä Torinon pistomiekassa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu korikahva, jotta sen käyttö ja huoltaminen olisi mahdollisimman huoletonta. Pistomiekan yleisilme on klassinen; sen herkän koristeellinen swept-hilt -korikahva muodostuu kättä suojaavista sulavasti kaartuvista metallitangoista ja renkaista. Suojaava väistirakenne mahdollistaa erilaisia otetapoja, ja monipuolisuus luonnollisesti antaa edun kaksintaistelutilanteessa. Korikahva on saman kokoinen kuin alkuperäisissä museokappaleissakin, ja tuo autenttisuus välittyy myös miekan käsituntumassa. Miellyttävä kahva on kiedottu metallilangalla ja koristeltu kahdella osmansolmulla.

Korkean hiilipitoisuuden teräksestä taottu terä on karkaistu taipuisaksi, eli miekka kykenee jämäköihin pistoihin mutta on silti joustava. Pistomiekalla on painoa vain 1005 g, ja tuosta painosta iso osa on koristeellisessa korikahvassa, minkä johdosta miekan tasapainopiste tekee siitä erittäin nopean ja saa miekan tuntumaan lähes painottomalta. Geometrialtaan terän timantin mallinen poikkileikkaus ja vahva keskiharjanne tekevät terästä yhtäaikaisesta joustavan että jäykän, kuten kunnon pistomiekassa pitääkin.

Tarvittaessa pistomiekkaan, kuten myös sen pariksi suunniteltuun torjuntatikariin, saa vaihdettua tylpän harjoitusterän, joka on suunniteltu turvallista sparrausta silmälläpitäen. Miekan mukana toimitetaan mustalla nahalla päällystetty tuppi, jonka päissä teräsvahvikkeet/-helat.

Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus: 115,6 cm
Terän pituus: 93,4 cm
Kahvan pituus: 15,2 cm
Paino: 980g
Tasapainopiste väististä: 8,0 cm
Terän leveys väistillä: 20 mm
Terän leveys kärjessä: 9 mm
Terän paksuus väistillä: 6,2 mm
Terän paksuus kärjessä: 2,7 mm
Terän materiaali: 1566 hiiliteräs
Terävyysaste: terävä
Badge
Hyvä o
- Olli Virtanen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!