Upseerin kukri

45

15 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä Kukri on alkuperäinen ja virallinen Gurkha-joukkojen varuste. Windlass Steelcrafts on toiminut valtiovallan ainoana Kukrien toimittajana vuodesta 1943 lähtien. Oikeaa ja aitoa Gurkha Kukria et saa muualta!

Intian armeijan kuuluisat Gurkha-joukkojen upseerit ovat käyttäneet näitä veitsiä niin Delhin piirityksessä vuonna 1857 kuin Ranskan juoksuhaudoissa ensimmäisen maailmansodan aikana, Uuden-Guinean viidakoissa toisen maailmansodan aikana ja Falklandin sodassa 80-luvulla. Kukrit ovat keskiraskaita, alkujaan Nepalilaisia veitsiä, joita käytetään niin aseina kuin jokapäiväisinä työkaluinakin mm. puiden pilkkomiseen ja aluskasvillisuuden raivaamiseen edelleen nykypäivänäkin. Korkealaatuinen hiiliteräksinen terä pitää teränsä hyvin ja aseen rakenne kestää hyvin aktiivisessakin käytössä.

Tässä upseerin kukrissa kahva on aitoa puhvelinsarvea ja helat ja pohjalevy messinkiä. Virallinen nahalla päällystetty puinen tuppi ja kaksi pienempää veistä sisältyvät hintaan. Upseerin kukri on hieman pienempi kuin kukrin rykmenttiversio. Erinomainen mihin tahansa ulkoharrasteisiin ja -töihin joissa on tarvetta pilkkomiselle tai leikkaamiselle. Kukri sopii aina puutarhan hoidosta retkeilijälle ja partiolaiselle pienimuotoiseen puiden pilkkomiseen ja raivaamiseen.

  • Windlass Steelcraftsin valmistama
  • Kokonaispituus 35 cm
  • Terän pituus 24 cm
  • Terän paksuus 4,8 mm
  • Paino 440g
  • Terän materiaali: korkean hiilipitoisuuden hiiliteräs
  • Terävyysaste: teroittamaton
Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!