Vapaamuurarien miekka -75cm

85

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 8644 Kategoriat: , , , , ,

Tuotekuvaus

Kautta historian miekkoja on käytetty oikeuden, totuuden, tasapuolisuuden ja vakauden välineenä, ja niiden käyttö arvokkaissa tilaisuuksissa on ladannut miekkoihin suurta symboliikkaa. Tästä syystä vapaamuuraritkin käyttävät miekkoja seremonioissaan. Vapaamuurarius perustuu veljeskunnille ja aatteena se on omistanut itsensä totuudelle, etiikalle ja solidarisuudelle, ja ihmiskunnan aineelliselle ja moraaliselle kehittämiselle. Vaikka vapaamuurarius syntyikin länsi-Euroopassa 1600-1700 lukujen vaihteessa, ulottavat he historialliset juurensa Salomonin temppelin rakentajiin ja arkkitehteihin, 3000 vuoden taakse, ja perustavat rituaalinsa keskiaikaisten ritarikuntien pohjalle.

Tässä miekassa on useita vapaamuurariuden symboleja: harppi ja suorakulma, luotilanka ja vasara, pyhä kirja ja kaikkinäkevä silmä, sekä viisisakarainen tähti jossa kirjain G. G tarkoittaa joko suurta arkkitehtiä (Great Architect), tai Geometriaa, tiedettä jonka uskottiin parhaiten paljastavan jumalan työt taivaissa. Amerikkalaisissa looseissa G tarkoittaa myös jumalaa (God). Suorakulma symboloi maallisia asioita, kuten kunniaa, rehellisyyttä ja sitä miten meidän tulisi kohdata maailma ja muut ihmiset. Harppi symboloi hengellisyyttä, hyvinkehittyneen henkisen elämän ja itsekurin merkitystä.

Symbolina vapaamuurarien miekka ei siis edusta miekan tyypillistä tuhoavaa luonnetta, vaan sen sijaan pyrkimystä itsensä rakentamiseen ja kehittämiseen ja jokaisen yksilön erilaisuutta ja itsemääräämisoikeutta. Tämä miekka on vain 75cm pitkä ja sopii siksi erinomaisesti kotiin tai toimistoon muistuttamaan näistä tärkeistä periaatteista ja pyrkimyksistä

Helppohoitoisesta ruostumattomasta teräksestä valmistetut Marton miekat soveltuvat koristeeksi, asun osaksi, keräilyesineeksi sekä kevyisiin leikkausharjoituksiin. Materiaali ei sovellu miekkailuun toisia teräsmiekkoja vastaan tai rajumpiin leikkausharjoituksiin. Valmistaja Marto, Toledo.

  • Kokonaispituus 75,5 cm
  • Terän pituus 60 cm
  • Kahvan+ponnen pituus 14,6 cm
  • Paino 1,1 kg
  • Terän leveys väistillä 3,2 cm
  • Terän paksuus väistillä 4,5 mm
  • Terän materiaali:420 ruostumaton teräs
  • Terävyysaste: Teroittamaton
Badge
Tyylikkäitä vanhan ajan miekkoja ym. historian havinaa uustuotantona. Sopivia erikoislahjaksi esim syntymäpäivän sankarille jolla on jo kaikkea tai alan harrastajalle.
- Kari Vainio

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!