Venäläinen Šaška

185

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Kasakat asuttivat jo satoja vuosia sitten etelä-Venäjän tasankoja. Tämä kevyen ratsuväen tapaan taisteleva sotaisaan elämäntapaan sitoutunut väestö käytti pitkiä sapelin tyyppisiä yksiteräisiä, väistittömiä miekkoja, šaškoja. Nämä sapelit olivat kehittyneet Kaukasuksella jo 1100-1200-luvuilla. Alueella taisteltiin usein ja kasakat olivat näissä taisteluissa varteenotettava tekijä. Venäjän valtion voimistuessa kasakat olivat vuoroin tsaarien palveluksessa, vuoroin vainottuja. Kasakat ovatkin lumonneet lukuisia romantiikannälkäisiä sukupolvia villin vapaalla auktoriteetien ulottumattomissa olevalla elämäntyylillään.

1800-luvulle tultaessa kasakoiden šaškoista oli tullut Venäjän asevoimissa yleinen ase, ja ne säilyivät Neuvostoliiton asevoimilla käytössä aina toiseen maailmansotaan asti. Myymämme šaška on historiallisen esikuvansa tavoin hieman kaareutuva ja suunniteltu voimakkaisiin iskuihin hevosen selästä. Yksiteräistä laadukkaasta hiiliteräksestä taottua teräosaa keventää leveä matala veriura joka kattaa 4/5 terän pituudesta. Sapelissa on lyhyt ricasso. Punaruskea lyhyt kaiverrettu puinen kahvaosa on rakennettu täyspitkän ruodin ympärille ja sitä reunustavat messinkiset koristeet. Messinkinen ponsi on malliltaan perinteinen kotkan pää ja siihen on kohokuvioitu neuvostosymbolit vasara ja sirppi ja teksti CCCP. Ponnessa on reikä valmiina ratsastajan rannehihnan kiinnitystä varten. Rannehihna esti miekan tippumisen ja häviämisen, vaikka ote lipeäisikin tai miekka iskettäisiin ratsastajan kädestä. Šaškan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa messinkiset helat.

Kokonaispituus: 95,5 cm
Terä: 81 cm
pitkä, 3,2 cm
leveä ja 6 mm
paksu. Kahvan pituus 7,5 cm
Paino: 1,1 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Rautaportti palvelee laadukkaasti ja sinne on mukava palata aina uudestaan, varsinkin kivijalkakauppaan. Olen iloinen että tälläinen liike on olemassa ja se palvelee joustavasti sekä asiakkaan toiveita silmällä pitäen. Olen tehnyt täällä uskomattomia löytöjä ja tavannut hienoja ihmisiä joihin lukeutuvat ehdottomasti henkilökunnan ihmiset :) en voi kuin suositella!
- Adeliina Palomäki

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!