Venäläinen Šaška

 • Autenttinen replika neuvostoarmeijan upseerin miekasta
 • Kohokuvioidut neuvostosymbolit vasara, sirppi ja teksti CCCP
 • Tehty hiiliteräksestä, kovapuusta ja messingistä
 • Sisältää nahkapäällysteisen puutupen

185

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Kasakat asuttivat jo satoja vuosia sitten etelä-Venäjän tasankoja. Tämä kevyen ratsuväen tapaan taisteleva sotaisaan elämäntapaan sitoutunut väestö käytti pitkiä sapelin tyyppisiä yksiteräisiä, väistittömiä miekkoja, šaškoja. Nämä sapelit olivat kehittyneet Kaukasuksella jo 1100-1200-luvuilla. Alueella taisteltiin usein ja kasakat olivat näissä taisteluissa varteenotettava tekijä. Venäjän valtion voimistuessa kasakat olivat vuoroin tsaarien palveluksessa, vuoroin vainottuja. Kasakat ovatkin lumonneet lukuisia romantiikannälkäisiä sukupolvia villin vapaalla auktoriteetien ulottumattomissa olevalla elämäntyylillään.

1800-luvulle tultaessa kasakoiden šaškoista oli tullut Venäjän asevoimissa yleinen ase, ja ne säilyivät Neuvostoliiton asevoimilla käytössä aina toiseen maailmansotaan asti. Myymämme šaška on historiallisen esikuvansa tavoin hieman kaareutuva ja suunniteltu voimakkaisiin iskuihin hevosen selästä. Yksiteräistä laadukkaasta hiiliteräksestä taottua teräosaa keventää leveä matala veriura joka kattaa 4/5 terän pituudesta. Sapelissa on lyhyt ricasso. Punaruskea lyhyt kaiverrettu puinen kahvaosa on rakennettu täyspitkän ruodin ympärille ja sitä reunustavat messinkiset koristeet. Messinkinen ponsi on malliltaan perinteinen kotkan pää ja siihen on kohokuvioitu neuvostosymbolit vasara ja sirppi ja teksti CCCP.

Šaška tunnettiin ensin kasakoiden aseena, jonka jälkeen miekka otettiin neuvostoarmeijan upseerimiekaksi. Tämä miekka on replika neuvostoarmeijan upseerin miekasta, jollaiset olivat käytössä vielä toisen maailmansodan aikana.

Ponnessa on reikä valmiina ratsastajan rannehihnan kiinnitystä varten. Rannehihna esti miekan tippumisen ja häviämisen, vaikka ote lipeäisikin tai miekka iskettäisiin ratsastajan kädestä. Šaškan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa messinkiset helat.

 • Kokonaispituus: 95,5 cm
 • Terän pituus 81 cm
 • Terän leveys 3,2 cm
 • Terän paksuus 6 mm
 • Kahvan pituus 7,5 cm
 • Paino: 1,1 kg
 • Materiaali: 1065 hiiliteräs
 • Terävyysaste: teroittamaton
 • Windlass Steelcraftsin valmistama.
Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!