Venäläinen Šaška

185

3 varastossa

Tuotekuvaus

Kasakat asuttivat jo satoja vuosia sitten etelä-Venäjän tasankoja. Tämä kevyen ratsuväen tapaan taisteleva sotaisaan elämäntapaan sitoutunut väestö käytti pitkiä sapelin tyyppisiä yksiteräisiä, väistittömiä miekkoja, šaškoja. Nämä sapelit olivat kehittyneet Kaukasuksella jo 1100-1200-luvuilla. Alueella taisteltiin usein ja kasakat olivat näissä taisteluissa varteenotettava tekijä. Venäjän valtion voimistuessa kasakat olivat vuoroin tsaarien palveluksessa, vuoroin vainottuja. Kasakat ovatkin lumonneet lukuisia romantiikannälkäisiä sukupolvia villin vapaalla auktoriteetien ulottumattomissa olevalla elämäntyylillään.

1800-luvulle tultaessa kasakoiden šaškoista oli tullut Venäjän asevoimissa yleinen ase, ja ne säilyivät Neuvostoliiton asevoimilla käytössä aina toiseen maailmansotaan asti. Myymämme šaška on historiallisen esikuvansa tavoin hieman kaareutuva ja suunniteltu voimakkaisiin iskuihin hevosen selästä. Yksiteräistä laadukkaasta hiiliteräksestä taottua teräosaa keventää leveä matala veriura joka kattaa 4/5 terän pituudesta. Sapelissa on lyhyt ricasso. Punaruskea lyhyt kaiverrettu puinen kahvaosa on rakennettu täyspitkän ruodin ympärille ja sitä reunustavat messinkiset koristeet. Messinkinen ponsi on malliltaan perinteinen kotkan pää ja siihen on kohokuvioitu neuvostosymbolit vasara ja sirppi ja teksti CCCP. Ponnessa on reikä valmiina ratsastajan rannehihnan kiinnitystä varten. Rannehihna esti miekan tippumisen ja häviämisen, vaikka ote lipeäisikin tai miekka iskettäisiin ratsastajan kädestä. Šaškan mukana toimitetaan puinen nahalla päällystetty huotra, jossa messinkiset helat.

Kokonaispituus: 95,5 cm
Terä: 81 cm
pitkä, 3,2 cm
leveä ja 6 mm
paksu. Kahvan pituus 7,5 cm
Paino: 1,1 kg
Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!