Tuotekuvaus

Olkavyö on klassinen tapa kantaa miekkaa. Olkavyöt olivat käytössä jo kauan ennen ajanlaskun alkua ja käyttö jatkui pitkälle 1600-luvulle. Olkavyön avulla aseen paino tasoittuu lonkalle ja olkapäälle. Ristiin kulkeva hihna lisää tasapainon tunnetta ja aseen kantaminen on miellyttävämpää. Niin muinaiset assyrialaiset, roomalaiset kuin viikingitkin kantoivat aikalaistaiteiden mukaan aseitaan olkavöillä.

Tätä eurooppalaista olkavyötä voi halutessaan käyttää myös tavallisena vyönä/miekanripustuksena ja kantaa miekkaa lonkalla.

Vyön monikäyttöiseen ripustukseen sopivat niin pistomiekat kuin tavanomaiset yhden- ja puolentoista käden miekatkin. Viittä nahkahihnaa säätämällä saa ripustukseen sovitettua suuren skaalan miekkojen teräleveyksiä. Säädettävän riipuntajyrkkyyden ansiosta miekka on aina käden ulottuvilla, oikealla kohdallaan, kantajasta tai miekasta riippumatta. Kannatin ei ole käännettävä ja sopii ainoastaan vasemmalla kyljellä käytettäväksi (eli oikeakätisille taistelijoille).

Vyö on noin 132 cm pitkä ja 4 cm leveä.

Badge
Hyvät fiilikset jäi. Tuotekyselyyn vastattiin nopeasti ja kattavasti sekä tilattu tuote lähetettiin viivyttelemättä ja sellaisena kuin luvattiinkin.
- Jesse Rudnäs

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!