Tuotekuvaus

Olkavyö on klassinen tapa kantaa miekkaa. Olkavyöt olivat käytössä jo kauan ennen ajanlaskun alkua ja käyttö jatkui pitkälle 1600-luvulle. Olkavyön avulla aseen paino tasoittuu lonkalle ja olkapäälle. Ristiin kulkeva hihna lisää tasapainon tunnetta ja aseen kantaminen on miellyttävämpää. Niin muinaiset assyrialaiset, roomalaiset kuin viikingitkin kantoivat aikalaistaiteiden mukaan aseitaan olkavöillä.

Tätä eurooppalaista olkavyötä voi halutessaan käyttää myös tavallisena vyönä/miekanripustuksena ja kantaa miekkaa lonkalla.

Vyön monikäyttöiseen ripustukseen sopivat niin pistomiekat kuin tavanomaiset yhden- ja puolentoista käden miekatkin. Viittä nahkahihnaa säätämällä saa ripustukseen sovitettua suuren skaalan miekkojen teräleveyksiä. Säädettävän riipuntajyrkkyyden ansiosta miekka on aina käden ulottuvilla, oikealla kohdallaan, kantajasta tai miekasta riippumatta. Kannatin ei ole käännettävä ja sopii ainoastaan vasemmalla kyljellä käytettäväksi (eli oikeakätisille taistelijoille).

Vyö on noin 132 cm pitkä ja 4 cm leveä.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!