“Visby” tiimalasi-taisteluhansikkaat

164

Poista

Tuotekuvaus

Vaikka monet miekkatyypit onkin suunniteltu tarjoamaan ainakin jonkin verran suojaa käsille, iskuja saattoi taistelukentän kaaoksessa sadella mistä suunnasta tahansa ja sormet olivat jatkuvassa vakavan loukkaantumisen vaarassa. Siksi taisteluhansikkaat olivat, ja ovat yhä, korvaamattomat apu jokaiselle miekkamiehelle.

1300-luvulle tultaessa levyhaarniska oli pikkuhiljaa syrjäyttämässä rengashaarniskaa, ja tämä siirtymävaihe kalliimpaan ja vaikeavalmisteisempaan, mutta paremman suojan antavaan panssarointiin näkyi myös hansikkaissa. Rengashaarniskahansikkaista eteenpäin siirryttäessä taisteluhansikkaiden metallilevyt olivat ensin pieniä ja kiinnitetty joko nahkaan tai kankaaseen. Vuosisadan puoliväliin mennessä kuvioihin oli kuitenkin tullut yhdestä kappaleesta taottu rannepala, joka on kapeimmillaan ranteen kohdalla ja leviää tästä tiimalasin mallisesti molempiin suuntiin. Aluksi hansikkaat olivat nivelettömiä ja lyhyitä, ja ranteen liikkumavapaus oli turvattu levenevällä muodolla. Tähän rannepalaan liitettiin erityylisiä sormipaloja, joko laattoja, suomuja tai myöhemmin saranoituja levyosia. Tiimalasi-taisteluhansikkaita näkyy runsaasti 1300- ja 1400-lukujen kuvastossa, mikä todistaa mallin yleisyydestä ja luotettavuudesta.

Nämä Visby-tyylin taisteluhansikkaat on valmistettu 1,6 mm
paksusta teräksestä. Sisällä oleva jämäkkä nahkahansikas mahdollistaa tukevan otteen aseesta. Tiimalasi-hansikkaita joissa on laattasormet, on löydetty lähes kaikilta suurilta 1300-luvun eurooppalaisilta taistelukentiltä. Tällaiset taisteluhansikkaat kädessään saapuivat Gotlantiin vuonna 1361 myös ne saksalaiset palkkasoturit jotka pyyhkäisivät tieltään ja tuhosivat perääntyvät puolustusjoukot Visbyn kaupunginmuurien edessä 27. heinäkuuta. Nämä Tanskan kuninkaan palkkaamat ammattisoturit eivät kärsineet vakavia tappioita taistelussa.

Alkuperäiskappaleet ovat osa Sir Edward Blackettin hautamuistoa Riponin katedraalissa, Englannissa.
Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella käsinvalmistusmenetelmistä johtuen. Marshall Historicalin valmistama.

Kokovaihtoehdot: 9 (23,5-26cm) ja 11 (26-31cm).
Oikean koon valitsemiseksi mittaa kämmenenympärys rystysten kohdalta, niin että mittanauha jää nyrkin sisään.

Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!