“Yellow Boy” Winchester vipulukkokivääri, USA 1866

 • Valmistettu valumetallista (samakki) ja kovapuusta
 • Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuin aidon
 • Lupavapaa. Näköisreplika jolla ei voi ampua
 • Sopii erinomaisesti mm. teatteri- ja filmiproduktioihin

185

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Winchester on klassisinen villin lännen kivääri, joka näkyy lähes poikkeuksetta kaikissa westerneissä. Winchester-kivääriä ei turhaan jo aikanaankin mainostettu "aseena, joka valloitti lännen." Tämä kivääri on nähty mm. John Waynen käsissä tusinoissa elokuvissa, jotka sijoittuvat tuohon klassiseen villin lännen valloitukseen 1830-1860.

Tämä malli 1866 on ensimmäinen Winchester-tuotenimellä valmistettu kivääri. Tämä ensimmäinen Winchester-malli perustui saman yrityksen aiempaan Henry –kivääriin. Tämän 1866 -mallin runko tehtiin asemetalliksi kutsutusta pronssi/messinki-seoksesta, eli ns. punaisesta messingistä. Tämän kiväärin messingin värisen rungon vuoksi ase sai lisänimensä Yellow Boy, keltainen poika. Asemetallia käytettiin yleisesti 1800-luvulla aseiden valmistamiseen, mistä metalliseoksen nimi "asemetalli" juontuukin. Punainen messinki, eli asemetalli, kestää itse asiassa käyttöä paremmin ja pidempään kuin teräs, johon taloudellisista syistä siirryttiin pari vuosikymmentä myöhemmin.

Tämän 1866 Winchesterin suurin parannus Henry -kivääriin nähden oli uusi patentoitu latausportti rungon oikeassa kyljessä ja ampujan kättä kuumalta piipulta suojaava puinen etutukki. Henry -kivääriä ladattaessa piipun alapuolisen putkimakasiinin jousi painettiin kokoon liukuvalla vivulla ja patruunat pudoteltiin suojaputkessa olevasta aukosta makasiiniin. Tämän vuoksi Henry -kiväärissä ei ollut etutukkia ja pöly, hiekka ja muu roska pääsi latausvivun urasta makasiiniin luonnollisesti satunnaisesti aiheuttaen ongelmia. Winchester 1866 nähtiinkin varmatoimisena ja luotettavana aseena, joka selkeästi paransi edeltäjänsä heikkouksia.

Tällaiseen vipulukkokivääriin saatiin ladattua useita luoteja kerralla. Piipun alapuoliseen putken malliseen lippaaseen mahtui tyypillisesti 14 patruunaa. Latausvipua kääntämällä vanha hylsy poistui ja uusi luoti saatiin valmiiksi pesään. Ripiitterikiväärit (repeater rifle) kykenivät huomattavasti nopeampaan tulinopeuteen kuin yksittäisladattavat kiväärit ja vaikka näissä käytettiinkin heikkotehoisempia revolverien luoteja, niin suurempi tulinopeus enemmän kuin korvasi luotien heikomman iskutehon. Vipulukkokiväärin lippaan tuomat edut taistelussa olivat selkeät jo Amerikan sisällissodan aikana. Konfederaation sotilaat katselivatkin kateellisina kertaladattavien muskettiensa kanssa ja ihmettelivät ”hiton jenkki-kivääriä joka voitiin ladata sunnuntaina ja jolla voitiin ampua koko viikko”.

Vaikka Winchester nähdäänkin nykyään juuri USA:n villin lännen aseena, niin ase oli aktiivisessa käytössä myös Euroopassa. Esimerkiksi Ranska osti 6000kpl tätä Winchester 1866-mallia Ranskan–Preussin sotaan, joka käytiin 1870-71, jossa Saksa yhdistyi ja muodostui keisarikunnaksi ja vastaavasti Ranskan toinen keisarikunta kukistui. Toinen tapa jolla Winchester vaikutti Euroopan historiaan oli Ottomaanien imperiumin ostamat 45 000kpl 1866-mallin Winchesteriä, joita käytettiin hirvittävällä tehokkuudella Turkin sodassa 1877-78 Venäjän keisarikunnan ja Osmannien valtakunnan välillä. Venäjä hyökkäsi Bulgariaan suojellakseen alueen kristittyjä ja vapauttaakseen slaavit ja turvatakseen Venäjän edut Mustallamerellä. Sodassa oli mukana myös Suomen kaarti, joka sai tunnustusta ja huomionosoituksen keisarilta erinomaisesta toiminnastaan. Winchester-kiväärien tulivoimakaan ei kuitenkaan auttanut Ottomaaneja ja Venäjän johtamat joukot pysähtyivät vasta Konstantinopolin porteilla. Romania, Bulgaria, Serbia ja Montenegro saivat itsenäisyyden sodan seurauksena.

Tämän kiväärin rungossa on ns. satularengas, jostä käyttäjä saattoi solmia oman kiväärinsä kiinni satulaan tai erilliseen kantohihnaan. Ideana oli varmistaa ettei ase milloinkaan päässyt vahingossa putoamaan ja häviämään.

 • Tämä ase on tarkka kopio alkuperäisestä. Asejäljitelmä on kokonsa ja painonsa puolesta kuin alkuperäinen. Sen mekanismit ovat toimivia.  Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuten oikean. Valmistusmateriaalista johtuen aseen mekanismit eivät loputtomiin kestä aseen virittämistä ja laukaisua.
 • Asekopion valmistuksessa on käytetty valumetallia ja aitoa puuta. Koristeaseessa käytetty samakki eroaa monin tavoin teräksestä, eli ase ei kestäisi ampumisessa syntyvää painetta, sillä ei voi oikeasti ampua, eikä sitä voi millään keinoin muuttaa ampumakäyttöön sopivaksi.
 • Koristeampuma-aseet ovat Suomessa ja monissa muissa maissa lupavapaita, mutta koska ase näyttää oikealta sitä ei tule pitää esillä julkisilla paikoilla.
 • Jäljitelmäase soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi.
 • Pituus: 100 cm
 • Paino: 3,0 kg
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!