Antikoitu partakirves

99

1 varastossa

Tuotekuvaus

Kirves oli viikinkiaikana periaatteessa köyhän miehen ase, sillä puutyökirves löytyi joka taloudesta. Vaikka selkeä jaottelu aseisiin ja työkaluihin ei ole yksinkertainen, yleisesti ottaen voidaan sanoa että kirvestä työkaluna käytettäessä terä on usein paksu ja kiilamainen. Paksumman terän tuoma lisäpaino teki kirveestä taistelukentällä hitaamman, mutta toisaalta se myös antoi kirveelle massaa, jolloin kirves halkoi kypäriä ja haarniskaa ilman vastusta. Pidempi varsi antoi iskuihin voimaa ja ulottuvuutta. Puunhakkuu paskuteräisemmän kirveen kanssa oli selkeästi helpompaa, sillä toisin kuin ohutteräinen kirves, kiilamainen terä ei jää yhtä helposti jumiin, vaan halkaisee puun.

Partakirves, eli Skeggöx, on tyypillinen viikinkimalli, jossa terä levenee huomattavasti leikkuuterää kohden, muodostaen terän alaosaan ns. parran. Mallissa tavoitteena on mahdollisimman leveä leikkaava terä, samalla minimoiden suuren terän ylimääräistä massaa. Partaa saattoi käyttää taistelun tiimellyksessä myös koukkuna, jolla sai hallittua vastustajan kilpeä, kaadettua tämän tai vedettyä vaikkapa ratsastajan alas hevosen selästä. Puutöissä partamuoto sallii otteen suoraan terän takaa, jolloin kirveeseen saa paremman tuntuman pikkutarkkaan työhön.

Tässä keskiraskaassa kirveessä on hiiliteräksestä taottu, karkaistu terävä terä ja kovapuinen varsi. Terä on paksuudeltaan keskikastia ja soveltuu niin taistelukirveeksi kuin puuntyöstöönkin ja pienten polttopuiden halkaisuun. Terän pinta on antikoitu/patinoitu autenttista ulkomuotoa varten. Tämä kirves on tehty käytettäväksi, ja se kädessäsi voit tuntea itsesi menneiden aikojen viikinkiretkeilijäksi jo halkoja tehdessäsi. Kirveen mukana toimitetaan nahkainen teräsuoja.
Valmistaja: Hanwei. Käsityönä tehtyjen tuotteiden mitoissa on pientä kappalekohtaista hajontaa.

Kokonaispituus:77 cm
Terän pituus:14 cm
Paino:1,2 kg
Terän paksuus tyvessä:20 mm
Terän paksuus terässä:4,3 mm
Terän materiaali:hiiliteräs
Terävyysaste:terävä

Badge
Todella nopea toimitus ja tavara on huippu laatua!
- Hans Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!