Bosworthin pitkämiekka

350

2 varastossa

Tuotekuvaus

Tämä pitkämiekka on nimetty Ruusujen sodan päättäneen Bosworthin taistelun mukaan. Tuossa merkittävässä taistelussa vuonna 1485 Plantagenet-kuningassuvun viimeinen hallitsija Yorkien Rikhard III surmattiin ja voittaja, Lancastereiden Henri Tudor, aloitti uuden hallitsijadynastian.

Tämä keskiaikainen Boswortin pitkämiekka kuuluu Windlass Steelcraftsin Battlecry-sarjaan. Pitkämiekan käyttö kuului erottamattomasti ritarillisiin taistelutaitoihin satojen vuosien ajan. Tässä pitkämiekassa yhdistyvät kauniit mittasuhteet erinomaisiin käsittelyominaisuuksiin. Massa ja mitat ovat täydessä sopusoinnussa. Miekan terä on pitkä, hieman kärkeä kohden kapeneva ja on poikkileikkaukseltaan timantin mallinen. Kahden käden kahva päättyy pyöreään ponteen. Kaikkiaan tämä miekka on erinomainen esimerkki tästä täydellisyyteen asti hiotusta miekkatyypistä. Pitkämiekat kykenivät nopeisiin kuolettaviin viiltoihin, mutta myös tarkkoihin ja voimakkaisiin pistoihin.

Bosworthin pitkämiekka on nopea ja pätevä sotamiekka, jolla voit vaivatta harjoitella ”Meisterhauwen”-lyöntejä. Kahva on jokseenkin kapea ja siro, joten siitä saa helposti mitä erilaisempia otteita. Kokoonsa nähden miekka on myös yllättävän kevyt. Tätä miekkojen kuningatarta käytettiin aikanaan niin sotakentillä jalkaisin taistellessa, ritarillisissa haasteissa kuin oikeudellisissa kaksintaisteluissakin. Nyt sinullakin on mahdollisuus kokea miksi tämän tyypin pitkämiekkaa kunnioitettiin vuosisatojen ajan.

Miekan mukana toimitetaan huotra, vyökannatin miekalle ja miekan takoneen sepän allekirjoittama alkuperäisyystodistus.

  • Kokonaispituus 120 cm
  • Terän pituus 91 cm
  • Terän leveys 4,1 cm
  • PoB (tasapainopiste) 9,8 cm väististä
  • Paino 1,3 kg
  • Terän materiaali: 1065 hiiliteräs
  • Terävyysaste: terävä
  • Valmistaja: Windlass Steelcrafts

Battlecry-sarjan yleisesittely:

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!