Buhurt pitkämiekka

225

Poista

Tuotekuvaus

Tämä miekka on valmistettu HMB:n (Historical Medieval Battle), MCS:n (Medieval Combat Sport), Buhurtin ja muiden Battle of the Nations-tyylin raskaan täyskontaktikamppailun tarpeet ja säännöt huomioon ottaen. Tehty kestämään erittäin rajua käyttöä.

Tällaiset isot miekat olivat aikanaan suosittuja aseita ja käytössä kaikkialla Euroopassa. Pitkämiekan saattoi nähdä yhtä hyvin käytössä taistelukentällä kuin siviilielämässä ritarin kupeella merkkinä sosiaalisesta asemasta ja arvosta. Pitkämiekoilla oteltiin niin turnajaisissa, kaksintaisteluissa, sodassa kuin miekkakouluissakin. Isot kahden käden pitkämiekat olivat monipuolisisa aseita: pitkällä aseella pystyi jakelemaan erittäin kovia viiltäviä iskuja ja raskaammin haarniskoituja vastustajia vastaan miekkaa pystyi käyttämään pienenä keihäänä pistoissa. Tällaiset isot kahden käden pitkämiekat olivat käytössä hyvin pitkään aina 1300 luvun puolestä välisä 1500-luvun puoleen väliin saakka.

Rakennettu kestämään taisteluiden rasituksia niin historianelävöittäjien taisteluissa kuin teattereiden näyttämöilläkin. Valmistettu 51CrV4 hiiliteräksestä ja lämpökäsitelty HRC 50-52 kovuuteen. Paksut reunat ja kärjet on pyöristetty nirhaumien ja kolhujen minimoimiseksi. Rakenne vastaa alkuperäisiä historiallisia kappaleita: ponsi on niitattu kiinni ja vahva pyökkipuinen kahva on päällystetty nahalla. Väisti ja ponsi ovat terästä. Valmistaja: Victor Berbekucz.

Teräksisten aseiden kanssa harjoitellessa on tärkeää huolehtia kunnon suojavarusteista ja välineiden kunnosta. Muista säilyttää tarvittava varovaisuus ja hallinta joka tilanteessa onnettomuuksien välttämiseksi.

Saatavilla kahdella eri ponsivaihtoehdolla: kiekkoponnella ja päärynäponnella. Kiekkoponsi-versiossa on suora väisti ja päärynäponsi-versiossa väisti on hieman kaareva.

Kiekkoponnella:
Kokonaispituus: 119.5 cm
Terän pituus: 89.8 cm
Kahvan pituus: 23 cm
Ponnen pituus: 5.7 cm
Paino: 1.82 kg
Tasapainopiste väististä: 7.6 cm
Terän leveys väistillä: 4.5 cm
Terän leveys kärjessä: 2.5 cm
Terän paksuus väistillä: 4.0 mm
Terän paksuus kärjessä: 4.0 mm
Terän materiaali: 51CrV4 hiiliteräs
Terävyysaste: Tylppä

 

Päärynäponnella:
Kokonaispituus: 119.5 cm
Terän pituus: 90 cm
Kahvan pituus: 23 cm
Ponnen pituus: 5.5 cm
Paino: 1.82 kg
Tasapainopiste väististä: 11.6 cm
Terän leveys väistillä: 4.6 cm
Terän leveys kärjessä: 2.5 cm
Terän paksuus väistillä: 4.2 mm
Terän paksuus kärjessä: 4.1 mm
Terän materiaali: 51CrV4 hiiliteräs
Terävyysaste: Tylppä
Badge
Laadukkaat tuotteet ja mielettömän nopea palvelu. Esim. tilasin eilen (21.12) pojille viikinkimiekat & kilvet, olivat jo tänään noudettavissa. Arvosana 5/5
- Erik Segercrantz

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!