Italialaistyylin käsivarsipanssari – 1390-1450

  • Valmistettu 1,6 mm paksusta teräksestä
  • Paketissa suojat molemmille käsille
  • Kokonaispituus noin 38 cm
  • Tällaisia ¾-mittaisia käsisuojia käytettiin yleensä yhdessä erillisten olkapääsuojien kanssa

133

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

1200-luvun lopulla rengashaarniskaa ryhdyttiin vahvistamaan pienin rautalevyin, jolloin aloitettiin kyynärpään ja olkapään suojauksesta. 1300-luvun puolivälin paikkeilla myös kyynärvarsi ja olkavarsi saivat kaarevat lisälevyt, vambracen ja rerebracen, suojakseen. Viimein 1300-luvun loppuun mennessä nämä suojat olivat kehittyneet nivelletyiksi yhtenäisiksi kokokäden haarniskoiksi. Varsinkin mannereurooppalaiset käsisuojat olivat tyypillisesti tällaiset ¾-mittaiset ja niitä käytettiin yhdessä erillisten olkapääsuojien kanssa.

Tämän tyyppiset käsivarsipanssarit olivat olennainen osa kauniita 1400-luvun italialaistyylisiä haarniskoja. Vambrace suojaa kyynärvartta, couter kyynärpäätä ja rerebrace olkavartta. Vaikka nämä osat ovat kiinteästi kiinni toisissaan, ja näin suojaavat käden kokonaisuudessaan, käsi pysyy täysin liikkuvana; luonnollisesti tämä oli toimivan haarniskan elinehto.

Kyynärpääkupin, couterin, sivussa oleva siipi suojasi haavoittuvaista kyynärtaivetta. Siiven muotokieli muuttui huomattavasti ajan ja paikan mukaan, aina yksinkertaisista soikioista sydämiin ja suuriin uurrettuihin goottityylisiin siivekkeisiin. Näiden käsisuojien siivet ovat selkeälinjaiset ja elegantit ja ovat tyypilliset 1400-luvun alun italialaistyylille, joka levisi miekkamestarien mukana ympäri Eurooppaa.

Nämä käsivarsipanssarit ovat hyvin liikkuvat, eivätkä rajoita normaaleja käsien liikeratoja. Kyynärpääsuoja on kiinni käsivarsi- ja olkavarsisuojissa kiinni kaksoisnivelillä. Tämä käsipanssari kiinnitetään yläpään nahkareunuksesta roikkumaan erillisillä kiinnitysnyöreillä joko rengashaarniskaan tai haarniskatakkiin. Tällöin käsipanssari ei pääse valumaan alaspäin taistelun tuoksinnassa. Yläpään kiinnityksen lisäksi panssari kiristetään nahkahihnoilla kyynärpään ja ranteen kohdalta.

  • Kokonaispituus noin 38 cm
  • Ympärysmitta ranteen kohdalla 27 cm ja olkavarressa 40-45 cm
  • Paino noin 3,9 kg per pari
  • Valmistettu 1,6 mm teräksestä. Teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella valmistuksessa käytettyjen käsityömenetelmien johdosta.
  • Paketissa suojat molemmille käsille
  • Valmistaja Marshall Historical
Badge
Yksi parhaista kaupoista koskaan ikinä missään. Ostaisin puljun tyhjäksi jos olisin rikas.
- Marjo Suvanto

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!