Jalkaväen gambeson

69.90

Poista

Tuotekuvaus

Gambeson, tai toiselta nimeltään aketon, suojasi kantajaansa iskujen aiheuttamilta ruhjevammoilta. Tyypillisesti gambesoneja käytettiin haarniskojen ja panssarien alla, mutta usein myös lisäsuojana rengashaarniskan päällä. Tällainen yhdistelmä antoi ritareille ja muille sotureille hyvän suojan kaikenlaisia iskuja vastaan. Koska rengashaarniskat olivat kalliita, gambeson oli useiden jalkaväen sotilaiden ainoa suoja vihollisen hyökkäyksiä vastaan.
Tällaiset jalkaväen käyttämät gambesonit olivat tyypillisesti paksumpia ja jäykempiä kuin haarniskoiden alla pidettävät mallit. Korkea kaulus antoi tarvittavaa lisäsuojaa helposti haavoittuvalle alueelle kaulaan ja niskaan. Gambesonin toisen kyljen ja hartian olkapäästä kaulaan saa kokonaan auki avaamalla nyörit, joten gambeson voidaan pukea paksunkin haarniskakerroksen päälle ja kiristää vartalonmyötäiseksi nyöreillä. Vyötärön alapuolella on halkiot edessä, takana ja molemmilla sivuilla. Tämän hihattoman gambeson-mallin alla näkyy kuvissa kaksiosaisen gambesonin paita, jossa on topatut hihat. 100 % puuvillaa.

Kokovaihtoehdot: S/M ja L/XL.

-Tästä vaatteiden kokotaulukkoon-

Gambeson näkyy myös musiikkivideolla KORPIKLAANI -Ämmänhauta

Valokuva by: Anniina Sinisalo anskusinisalo.com.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!