Jousiampujan kirves

73

8 varastossa

Tuotekuvaus

Jousiampujilla oli tyypillisesti tapana kantaa mukanaan jotakin käsiasetta mahdollisia lähitaisteluja varten ja tällaiset kirveet olivat yleinen valinta. Pieni käsikirves oli jousiampujalle erinomainen lisävaruste, sillä sodankäynnissä tarvittiin yhtälailla työkaluja kuin aseitakin. Kirveen hamarapuolella saattoi vaikkapa vasaroida suojaseipäitä maahan puolustuslinjoja rakennettaessa ja teräosalla seipäät sai teroitettua. Tällaisia kirveita käytettiin yleisti kaikkialla Euroopassa 1300-luvun alussa ja näitä kantoivat mukanaan niin jalkaväki kuin ratsastajatkin. Monikäyttöinen kirves oli korvaamattoman apuväline moneen tilanteeseen, niin taistelun tiimellyksessä kuin sen ulkopuolellakin. Kirveen varsi on kestävää kovapuuta ja terä korkealaatuista hiiliterästä. Tämä kirves on oiva pala, vielä nykypäivänäkin toiminnallista, historiaa kokoelmaan kuin kokoelmaan.

Kokonaispituus: 51cm
Terä: 12 cm
x 10 cm
Paino: 680g. Windlass Steelcraftsin valmistama.

Badge
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Ihmeteltävää, ihailtavaa riittää tunneiksi ja ostettavaa... Älkää kertoko puolisolle ellei hänkin harrasta :)
- Daniel Kohvakka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!