Szaloky Kelemen -nuoli

7.90

24 varastossa

Tuotetunnus (SKU): SK-MMR Osasto:

Tuotekuvaus

Harrastajien rakastamat, unkarilaiset, Szaloky Kelemen -nuolet saatavilla nyt suoraan varastosta!

Euraasian aro on valtava ruohomeri, joka jatkuu aina Unkarista Mantsuriaan ja jolla ratsastavat heimot ovat kamppailleet, eläneet, metsästäneet ja sotineet aina esihistorian hämäristä saakka. Kuuluisimpia ja pahamaineisimpia näistä ratsastavista aron heimoista ovat olleet mm. skyytit, hunnit ja mongolit, joita kaikkia niitä yhdistää äärimmilleen viety jousen käytön tarkkuus ja tehokkuus. Tämä ikiaikainen ja entisaikoina elintärkeä jousiammunnan perinne on edelleen voimissaan tämän valtavan aron laidalla, Unkarissa, jossa nämä nuolet on valmistettu. Jousella on metsästetty ja sodittu aina lähihistoriaamme saakka ja ammunnassa hyvä nuoli on jopa tärkeämpi kuin hyvä jousi, asia jonka mestarivalmistajat tietävät vaistonvaraisesti.

Szaloky Kelemen-nuolet ovat käsintehtyjä perinnenuolia parhaimmillaan, kohtuulliseen hintaan. Puu on Siperiassa hitaasti tiheäsyiseksi kasvanutta mäntyä ja sulat ovat tietysti aitoja luonnonsulkia. Kärkenä on tauluammuntaan sopiva taulukärki, joka jää solumuoviseen tauluun kiinni taulua rikkomatta. Kärjen saa itse tietysti vaihdettua, mikäli haluat erilaisen kärjen nuoleesi. Nuolen kokonaispituus kärjen kanssa on 84 cm. Pitkään harrastaneet ampujat usein lyhentävät nuolen juuri oikean pituiseksi omaan jouseen ja omaan vetopituuteen sopivaksi, irroittamalla kärjen, lyhentämällä nuolen ja kiinnittämällä kärjen takaisin, mutta aloittelevalle ampujalle täyspitkä nuoli menee täysin hyvin.

Luonnonsulkien värit ovat ruskea-ruskea-musta, joista musta sulka on ns. kukkosulka, joka osoittaa miten päin nuoli asetetaan jänteelle.

Nuoli on n. 9 mm paksu (11/32") ja on Szaloky Kelemenin jäykkyyttä V, eli parhaimmillaan 30-45 paunaiselle jousille ja hieman lyhennettynä myös jäykemmille jousille. Kokonaispituus 84 cm.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!