Szaloky Kelemen -nuoli

7.90

Poista
Tuotetunnus (SKU): SK-MMR Osasto:

Tuotekuvaus

Harrastajien rakastamat, unkarilaiset, Szaloky Kelemen -nuolet saatavilla nyt suoraan varastosta!

 

Euraasian aro on valtava ruohomeri, joka jatkuu aina Unkarista Mantsuriaan ja jolla ratsastavat heimot ovat kamppailleet, eläneet, metsästäneet ja sotineet aina esihistorian hämäristä saakka. Kuuluisimpia ja pahamaineisimpia näistä ratsastavista aron heimoista ovat olleet mm. skyytit, hunnit ja mongolit, joita kaikkia niitä yhdistää äärimmilleen viety jousen käytön tarkkuus ja tehokkuus. Tämä ikiaikainen ja entisaikoina elintärkeä jousiammunnan perinne on edelleen voimissaan tämän valtavan aron laidalla, Unkarissa, jossa nämä nuolet on valmistettu. Jousella on metsästetty ja sodittu aina lähihistoriaamme saakka ja ammunnassa hyvä nuoli on jopa tärkeämpi kuin hyvä jousi, asia jonka mestarivalmistajat tietävät vaistonvaraisesti.

Szaloky Kelemen-nuolet ovat käsintehtyjä perinnenuolia parhaimmillaan, kohtuulliseen hintaan. Puu on Siperiassa hitaasti tiheäsyiseksi kasvanutta mäntyä ja sulat ovat tietysti aitoja luonnonsulkia. Kärkenä on tauluammuntaan sopiva taulukärki, joka jää solumuoviseen tauluun kiinni taulua rikkomatta. Kärjen saa itse tietysti vaihdettua, mikäli haluat erilaisen kärjen nuoleesi. Nuolen kokonaispituus kärjen kanssa on 84 cm ja vetopituus on 81 cm. Pitkään harrastaneet ampujat usein lyhentävät nuolen juuri oikean pituiseksi omaan jouseen ja omaan vetopituuteen sopivaksi, irroittamalla kärjen, lyhentämällä nuolen ja kiinnittämällä kärjen takaisin, mutta aloittelevalle ampujalle täyspitkä nuoli menee täysin hyvin.

Jousen paunamäärä ja nuolen pituus vaikuttavat nuolelta vaadittavaan jäykkyyteen siten, että pidempi vetopituus ja vahvempi jousi vaativat jäykemmän nuolen, kun taas kevyempi jousi ja lyhyempi vetopituus vaatii vähemmän jäykän nuolen toimiakseen optimaalisesti yhteen.

Nuolet ovat n. 9 mm paksuja (11/32") ja niiden kokonaispituus on 84 cm, ja maksimi vetopituus n.81 cm (32 tuumaa). Jäykkyysvaihtoehtoja on neljä, Szaloky Kelemenin käyttämllä asteikolla III-VI, jossa III on taipuisin ja VI jäykin.

  • III on parhaimmillaan 30-35 paunaisille jousille lyhennettynä, tai sitä kevyemmille jousille pidempänä.
  • IV on paras 30-35 paunaisille jousille, ja käy lyhennettynä 45 paunaiseen asti.
  • V on parhaimmillaan 30-45 paunaiselle jousille ja hieman lyhennettynä myös jäykemmille jousille.
  • VI käy parhaiten yli 40 paunaisille jousille, ja lyhennettynä jopa 65 paunaan asti.

Luonnonsulkien värit riippuvat nuolen jäykkyydestä. Kaikissa on väriltään kahdesta muusta sulasta erottuva ns. kukkosulka, joka osoittaa miten päin nuoli asetetaan jänteelle.

  • III - valkoinen-valkoinen + ruskea kukkosulka
  • IV - ruskea-ruskea + ruskea-valkoraidallinen kukkosulka
  • V - ruskea-ruskea + musta kukkosulka
  • VI - ruskea-ruskea + valkoinen kukkosulka

 

Huom! Nykyiset kuvat ovat jäykkyyden V nuolista, päivitetyt kuvat tulossa pian.

Badge
Tilasin poitsulle puisen ja muovisen lasten miekat ja positiivisesti yllättynyt kuinka laadukkaat olivat edulliseen hintaan nähden. Ei saa aivan helpolla päreiksi miekkoja joten ei tarvitse olla uusia ostamassa alvariinsa. Verkkokaupassa kattava valikoima sekä hyvät maksuvaihtoehdot esim.PayPal mitä harvemmin löytyy suomalaisista verkkokaupoista. Itse kävin noutamassa tuotteet myymälästä ja pikaisella visiitillä olisin myymälässäkin voinut hetken hypistellä ja ihmetellä erikoisuuksia mitä oli aika määrä liikkeessä, vaikkei iso myymälä ollutkaan.
- Snakari

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla, PayPalilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!