Tuotekuvaus

1500-luvun lopulla ja 1600-luvun alkupuolella Espanjan imperiumi oli laajimmillaan. Alankomaat, ”ne maat tuolla”, kokivat olevansa syrjässä osana laajaa imperiumia ja verotus ja uskonsodat johtivatkin Kahdeksankymmenvuotiseen sotaan (tai Alankomaiden vapaussotaan) Espanjan ja Alankomaiden välillä. Auttaakseen tässä kapinassa Hapsburg-hallitsijoita vastaan Antwerpiläinen Jacob de Gheyn kuvitti teoksen, josta tuli yksi aikansa suurista menestyksistä. "Wapenhandelinghe Van Roers. Mvsqvetten. Ende Spiessen " käännettiin useille kielille ja se lujitti Alankomaiden sotilaallista mainetta. Teosta pidettiin julkaisuajankohtanaan 1607 niin suuressa arvossa, että sen julkaisua lykättiin usealla vuodella jottei tärkeä tieto päätyisi vihollisten käsiin. Kirjassa kuvataan hakapyssyjen, muskettien ja keihäiden käyttöä 117 upean kuvituksen avulla. Klassiset harjoitukset joita kirjassa kuvataan vaikuttivat sotilaskoulutuksessa niin kolmikymmenvuotisen sodan kuin Englannin sisällissodankin aikana. (Voit tutustua tähän alkuperäiseen oppaaseen ilmaiseksi netissä klikkaamalla tätä -linkkiä-)

Keihäsmiehiä käytettiin pääasiassa suojaamaan muskettisotilaita sekä muuta jalkaväkeä, mutta tarvittaessa keihäsmiesten rivistö taipui myös hyökkäyksiin. Vaikka keihäitä oli käytetty jo antiikin ajoista lähtien, olivat ne 1600-luvulle tultaessa kokeneet kilpavarustelun myötä melkoisen inflaation; pisimmillään keihäät saattoivat olla jopa 7,5 metrisiä. Näin pitkää asetta oli luonnollisesti kömpelö käyttää rivistöjen hajotessa taistelun nujakassa, joten keihäsmiehillä piti aina olla myös toinen ase lähitaistelua varten.

De Gheyn kuvitusten perusteella olemme jäljentäneet tämän kauniin 1600-luvun cabassetin. Kuvituksissa tämä kypärä esitetään yhdistettynä yhteensopivaan rintapanssariin, jonka jäljennöksen löydät klikkaamalla tätä -linkkiä-. Keihäsmiehen cabassetit ja morionit vaihtelivat hieman muotoilultaan, mutta yhteistä niille kaikille oli pyöristetyt sivut, jotka kaartuivat ylhäällä joskus lähes piikkimäiseksi kärjeksi. Ajalle tyypillisesti myös poskilevyjä käytettiin tuomaan lisäsuojaa kasvojen ja kaulan alueelle.

Kypärä on valmistettu 1,6mm paksusta teräksestä. Paksuus saattaa hieman vaihdella käsityömenetelmistä johtuen. Kypärän pinta on satiininhohtoisen kiiltävä, kuten monet aikansa panssareistakin. Kypärän istuu hyvin säädettävän leukahihnan ansiosta. Valmistaja: Marshall Historical.

Saatavilla koot M ja L
Ympärysmitta koossa M n.60-61 cm ja koossa L n.63-64 cm. Paino n. 2,1 kg.

Badge
Hyvä kauppa. Keskiaikaista asukokonaisuutta kävin katsomassa ja sellainen mukaan tarttui: Kengät, housut, nuttu ja vyö. Hinta oli kohtuullinen. Asioin toistekin.
- Juha Kortevuori

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!