Koristekaiverrettu piilukkokivääri, Ranska 1807

 • Alkuperäinen käytössä Napoleonin sotien aikana
 • Valmistettu valumetallista (samakki) ja kovapuusta
 • Aseen pystyy virittämään ja laukaisemaan kuin aidon
 • Lupavapaa. Näköisreplika jolla ei voi ampua
 • Sopii erinomaisesti mm. teatteri- ja filmiproduktioihin

99

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Hieno jäljennös vuonna 1807 ranskassa valmistetusta piilukkokivääristä. Tällaiset kiväärit olivat käytössä Napoleonin sotien aikana (1803-1815), tärkeässä käännekohdassa koko maailmanhistorian kannalta. Tälläinen kaiverruksin koristeltu kivääri olisi kelvannut vaikkapa kenelle tahansa metsästävälle herrasmiehelle ja sotilaskäytössäkin tällaiseen kivääriin olisi voinut törmätä Ranskan laajojen siirtomaiden takia laajalti kautta maapallon. Ranska oli 1800-luvun alussa Euroopan voimakkain supervalta, joka valloitti suuren osan Eurooppaa ja hallitsi Euroopan ulkopuolella toiseksi eniten siirtomaita Britannian jälkeen Pohjois-Amerikasta Afikkaan ja Kaakkois-Aasiaan.

Piilukkoista asetta ladattaessa piippuun kaadetaan ensin mustaruuti ja ruudin perään työnnetään luoti, joka on tyypillisesti lyijystä valettu kuula. Luoti työnnetään piipun pohjalle pitkällä latauspuikolla, jonka avulla lataus saadaan tiiviiksi paketiksi piipun perälle. Liipaisimesta vedettäessä hana hailahtaa eteenpäin ja hanaan kiinnitetty piikivi iskeytyy tulirautaan. Iskeytymisessä syntyvät kipinät sinkoavat alaspäin sytyttäen sankkipannussa olevan sytytysruudin. Sytytysruuti vuorostaan palaa aseen piipun puolelle pientä kanavaa pitkin sytyttäen varsinaisen ruutipanoksen ja singoten luodin piippua pitkin kohteeseensa.

1800-luvun alussa käytössä oli sekä kiväärejä että musketteja. Musketissa piipun sisäpinta on sileä ja kiväärissä piipun sisäpinnassa on rihlaukset, eli kierteet jotka saavat luodin pyörimään laukaistaessa. Kivääri on ammuttaessa tarkempi kuin musketti ja luodin kantama on pidempi, sillä luodin pyöriminen vakauttaa luodin lentorataa. Sotakäytössä esim. Napoleonin armeijassa kiväärejä ei kuitenkaan käytetty laajalti, sillä kiväärit olivat kalliimpia valmistaa, kiväärin lataaminen oli hitaampaa, eikä tarkkuudesta ja paremmasta kantamasta yllättäen ollut mustaruutisavun peittämillä sotakentillä niin paljoa hyötyä kuin voisi kuvitella. Musketin nopeampi tulinopeus oli tärkeintä tuon ajan sodankäynnissä isojen joukko-osastojen käytössä.

Musketin luoti voi olla piippua pienempi ja kuulan saa nopeammin ja helpommin tipautettua piipun perälle. Kiväärissä luodin taas pitää olla juuri tismalleen piipun kokoinen, jotta piipun rihlaukset ottavat luotiin kiinni ammuttaessa ja saavat luodin pyörimään. Pienikin määrä likaa piipun seinämässä edellisen laukauksen jäljiltä hankaloittaa seuraavaa lataamista ja kiväärin piippua joutuu puhdistamaan musketin piippua useammin.

Kiväärit olivat tarkkuutensa ja pidemmän kantamansa ansiosta tietysti tervetullut uutuus muskettien sekaan ja olivat yleisiä metsästyskäytössä ja armeijoiden erikoisjoukoilla. Metsästäjien, tarkka-ampujien ja tiedustelijoiden ei tarvinnut panostaa maksimaaliseen tulinopeuteen, vaan heille tarkkuus oli nopeutta tärkeämpää.

Tämä vuoden 1807 ranskalainen piilukkokivääri on hieno lisä jokaisen keräilijän kokoelmaan tärkestä käännekohdasta Euroopan historiassa. Puuosien korkealaatuiset kaiverrukset ja viimeistely ja koristeelliset metallisosat antavat arvokkaan vaikutelman. Tukin perää koristaa niinikään koristeltu metallinen laatta.

 • Tämä ase on tarkka kopio alkuperäisestä. Asejäljitelmä on kokonsa ja painonsa puolesta kuin alkuperäinen. Sen mekanismit ovat toimivia.  Aseen pystyy virittämään ja kuivalaukaisemaan kuten oikean.  Latauspuikkoa ei saa irti. Valmistusmateriaalista johtuen aseen mekanismit eivät loputtomiin kestä aseen virittämistä ja laukaisua.
 • Asekopion valmistuksessa on käytetty valumetallia ja aitoa puuta. Koristeaseessa käytetty samakki eroaa monin tavoin teräksestä, eli ase ei kestäisi ampumisessa syntyvää painetta, sillä ei voi oikeasti ampua, eikä sitä voi millään keinoin muuttaa ampumakäyttöön sopivaksi.
 • Koristeampuma-aseet ovat Suomessa ja monissa muissa maissa lupavapaita, mutta koska ase näyttää oikealta sitä ei tule pitää esillä julkisilla paikoilla.
 • Jäljitelmäase soveltuu erinomaisesti historianelävöitykseen, teatterinlavalle, elokuva- ja videoprojekteihin, historiakeräilijöille ja koristeeksi.
 • Pituus: 110 cm
 • Paino: 1,98 kg
 • Valmistaja: Denix, Espanja

Tämän tuotteen luonteen vuoksi luethan tuotetta mahdollisesti koskevista toimitusvaihtoehdoista ja –rajoituksista, mikäli olet tilaamassa tuotetta Suomen ulkopuolelle. –Lue lisää kansainvälisestä postituksesta-

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!