Lorica segmentata

179

Loppu   Kysy tuotteesta

Tuotekuvaus

Lorica segmentata on ensimmäinen (yleisessä käytössä ollut) rautaisista levyistä koostettu levyhaarniska ja antoi aikansa legioonalaiselle erinomaisen suojan niin miekkoja kuin aikansa ampuma-aseitakin vastaan. Lorica segmentata oli kuitenkin kallis valmistaa ja ylläpitää eikä ikinä syrjäyttänyt Lorica hamataa (rengashaarniskaa) tai Lorica squamataa (suomuhaarniskaa). Tästä huolimatta Lorica segmentata on ensimmäinen asia joka jokaiselle tulee mieleen tyypillisestä Roomalaisesta sotilaasta. Lorica segmentatat otettiin käyttöön ensimmäisellä vuosisadalla jaa. kaikkialla Rooman vallan alueella ja käyttö jatkui 300-luvun puoleen väliin asti. Myymämme haarniska on jäljennös Scotlannista, Newsteadista löytyneestä kappaleesta ja on valmistettu käsityönä 1,24 mm paksusta (18gauge) hiiliteräksestä. Alkuperäinen malli on noin 100 jaa.-luvulta. Haarniskan eri osat liukuvat toistensa yli eikä haarniska rajoita kantajansa liikkeitä häiritsevästi.

Haarniska sopii 107-117 cm rinnanympärykselle. Paino noin 8 kg.

329eur oli windlassin version hinta

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!