Nivelletty Bevor 1450-1550

63.90

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Avokypärät kuten salletit tai chapel de fer’it olivat huomattavasti käyttäjäystävällisempiä kuin aiempien vuosisatojen suurkypärät tai suurbascinetit olivat olleet. Kevyemmät kypärät mahdollistivat vapaamman hengittämisen, liikkuvuuden, laajemman näkökentän eivätkä olleet yhtä kuumia käyttää, mutta vastapainoksi ne myös jättivät vähintään leuan ja kaulan suojatta. Näitä kevyempiä kypäriä käyttivät niin kevyt ratsuväki kuin jalkaväkikin. Bevor on levyhaarniskan osa joka suojaa niin kasvojen alaosaa, kaulaa kuin rintakehän yläosaakin. Avokypärien suosion noustessa myös bevoreista tuli suosittu varuste, noin vuodesta 1450 eteenpäin lähes sadan vuoden ajaksi. Tuo yhdistelmä oli joustavasti muunneltavissa, mutta antoi kuitenkin hyvän suojan tarvittaessa. Kun bevoria ei tarvittu, sen saattoi joko riisua kokonaan, tai laskea vain kaulaa suojaamaan. Tosipaikan tullen yläosa nostettiin suojaamaan kasvoja mahdollisimman hyvin. Bevorit olivat yleinen näky mm. Ruusujen sotien taistelukentillä.

Tämä nivelletty bevor kiinnitetään takaa nahkahihnalla ja soljella. Se on valmistettu noin 1,6mm paksusta teräksestä. Käsinvalmistusmetodeista johtuen teräksen paksuus saattaa hieman vaihdella. Marshall Historicalin valmistama.

Paino 1,28 kg.

Badge
Nopea toimitus ja laadukkaita tuotteita
- Miika Poskiparta

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!