Tuotekuvaus

Kilpi on mitä todennäköisimmin ensimmäinen ihmisen valmistama suojaväline puolustautumiseen ja kilpien käyttöhistoria on ehdottomasti pidempi kuin kirjoitettu ihmisen historia. Kilpiä on valmistettu niin puusta, nahasta, kankaasta, punontatyönä taipuisista oksista, kaikista mahdollisita metalleista ja jopa kilpikonnien kuorista. Myymämme kappaleen kaltaiset teräksiset, hieman kuperat, teräksiset kilvet olivat yleisessä käytössä aina keskiajalta pitkälle renessanssiin: 1200-luvulta 1600-luvulle asti.

Tätä kilpityyppiä usein kutsutaan rotellaksi. Rotella kilpiä käytettiin yleisesti miekkailukouluissa ja siviilielämän kaksintaisteluissa sotakenttien ulkopuolella. Sodissa useat sotilaat valitsivat pienemmän teräskilven täysikokoisen ja koko ruumiin peittävän puukilven sijaan parantaakseen liikkuvuuttaan taistelukentällä. Vaikka pienempi kilpi ei suojannutkaan yhtä hyvin, niin nopeus saattoi monessa tilanteessa pelastaa taistelijan hengen. Tällaiset teräksiset kilvet olivat nopeita liikuttaa, helposti käsiteltäviä ja kestivät taistelun rasituksia erittäin hyvin.

Ulospäin käännetty ulkoreuna vahvisti kilven reunaa ja kilpesi pintaa kulkevan vihollisen terän irti pinnasta ja pois kohteesta. Kilven takapuolella on kaksi kestävää nahkaista hihnaa kilven kannattamiseksi. Valmistettu 1,6 mm (18gauge) paksusta teräksestä.

Paino 2,4 kg ja halkaisija 59 cm.

Badge
Palvelu pelaa ja henkilökunta osaa asiansa. Asiakaspalvelu on erinomaista
- Mikko Hirvonen

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankatu 1, 20780 Kaarina. Ajomatka on vain 10 minuuttia Turun keskustasta!