Tuotekuvaus

Kilpi on mitä todennäköisimmin ensimmäinen ihmisen valmistama suojaväline puolustautumiseen ja kilpien käyttöhistoria on ehdottomasti pidempi kuin kirjoitettu ihmisen historia. Kilpiä on valmistettu niin puusta, nahasta, kankaasta, punontatyönä taipuisista oksista, kaikista mahdollisita metalleista ja jopa kilpikonnien kuorista. Myymämme kappaleen kaltaiset teräksiset, hieman kuperat, teräksiset kilvet olivat yleisessä käytössä aina keskiajalta pitkälle renessanssiin: 1200-luvulta 1600-luvulle asti.

Tätä kilpityyppiä usein kutsutaan rotellaksi. Rotella kilpiä käytettiin yleisesti miekkailukouluissa ja siviilielämän kaksintaisteluissa sotakenttien ulkopuolella. Sodissa useat sotilaat valitsivat pienemmän teräskilven täysikokoisen ja koko ruumiin peittävän puukilven sijaan parantaakseen liikkuvuuttaan taistelukentällä. Vaikka pienempi kilpi ei suojannutkaan yhtä hyvin, niin nopeus saattoi monessa tilanteessa pelastaa taistelijan hengen. Tällaiset teräksiset kilvet olivat nopeita liikuttaa, helposti käsiteltäviä ja kestivät taistelun rasituksia erittäin hyvin.

Ulospäin käännetty ulkoreuna vahvisti kilven reunaa ja kilpesi pintaa kulkevan vihollisen terän irti pinnasta ja pois kohteesta. Kilven takapuolella on kaksi kestävää nahkaista hihnaa kilven kannattamiseksi. Valmistettu 1,6 mm (18gauge) paksusta teräksestä.

Paino 2,4 kg ja halkaisija 59 cm.

Badge
Tuli tilattua kahdenkäden flameberge miekka ja lattiateline, miekka ei sopinut suoraan telineeseen niin soitto tuli ja kysyttiin että muokataanko telinettä niin että miekan siihen saa hyvin pysymään. Varmasti tilaan lisää rautaportista!
- Tuomas Koukka

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!