Radaelli sapeli -tylppä

179

Loppu   Kysy tuotteesta

Anna sähköpostiosoitteesi, niin ilmoitamme kun tuotetta on taas saatavilla

Tuotekuvaus

Giuseppe Radelli liittyi Italian armeijaan 1859 ja Itävaltaa, Ranskaa ja Sardinian kuningaskuntaa vastaan käydyn sodan jälkeen hän, ratsuväen veteraanina, sai tehtäväkseen järjestää miekkaopetusta Monferraton ratsuväelle. Kokeilu oli onnistunut ja jo seuraavana vuonna perustettiin Milanoon armeijan oma miekkakoulu, jonka tarkoituksena oli tuottaa miekkamestareita niin ratsu- kuin jalkaväellekin. Radaelli kehitti oman sapelijärjestelmänsä ja pysyi armeijan miekkakoulun johtajana kuolemaansa saakka. 1800-luvulla sapeli oli edelleen tärkeä ase ja lähes kaikilla Euroopan armeijoilla oli oma tyyli, miekkailuoppaat ja opettajat, joiden avulla sotaväkeä koulutettiin miekkailun saloihin.

Radaelli oli tärkeä hahmo ja miekkatekniikoiden kehittäjä Italiassa koko 1800-luvun loppupuoliskon. Klassista Italialaista sapelimiekkailua opetetaan edelleen ja se on hyvinkin elävää historiaa nykypäivänä, jonka perustajana pidetään Radaellia.

Uuden miekkailusysteemin lisäksi Radaelli kehitti uuden sapelin armeijalle. Vaikka sodassa käytettävät sapelit ovat astetta raskaampia, niin koulussa Radaelli opetti tekniikoita myös tällaisilla kevyemmillä harjoitusaseilla. Kevyemmällä aseella pystyi harjoittelemaan pidempään, eikä iskut sattuneet yhtä paljon kuin täyspainoisen kanssa harjoitellessa. Kevyemmän harjoitusmiekan kanssa pystyi käyttämään voimaa ja viillot sai tehtyä oikeaoppisesti ja turvallisesti ilman pelkoa harjoituskumppanin vahingoittamisesta. Tämä miekka on suunnilleen saman painoinen kuin alkuperäiset 1800-luvun harjoitussapelit (650-700g).

Vaikka Radaelli painottikin tehokkaita pistoja, niin kyynärpäästä lähtevät voimakkaat viillot kuuluivat myös hänen systeemiinsä. 1800-luvun sotilaskäyttöön tehdyt sapelit olivat käytännössä jokapaikan miekkoja, joilla sekä pistettiin että viillettiin tehokkaasti. Sapelissa täytyi myös olla massaa ja jykevyyttä, jotta sen varaan uskalsi luottaa henkensä joko viimeisenä puolustusaseena taistelukentällä tai ratsuväkihyökkäyksessä vihollisen sivustaan. Sapeli oli 1800-luvulla ensisijaisesti ratsuväen aseena, joka pääsi nopealla pyrähdyksellä lähietäisyydelle vihollisen kimppuun. Hitaammalla jalkaväellä oli toki myös edelleen lähitaisteluaseet mukana, mutta ampuma-aseet olivat pääaseina tärkeimmät.

Tässä miekassa on klassinen Radaelli-tyylin turvarengas kädensuojana, korkean hiilipitoisuuden teräksestä tehty terä on hyvin joustava ja miekan kärki on vielä erikseen pyöreä turvallisia pistoja varten. Kättä suojaava kuppi ja muut kahvan metalliosat ovat ruostumatonta terästä. Ruodin pää on kierteistetty ja kahva lukittu paikalleen mutterilla, joten kahvan purkaminen ja uudelleenkiristäminen on helppoa. Vaikka tämä sapeli onkin tehty toiminnalliseksi harjoitusvälineeksi nykypäivän miekkailijalle, on se samalla hieno jäljennös alkuperäisistä 1800-luvun harjoitussapeleista.
Valmistaja: Hanwei. Mitoissa saattaa olla hienoista yksilöllistä heittoa.

Kokonaispituus:102 cm
Terän pituus:86,5 cm
Kahvan pituus:14,5 cm
Paino:640 g
Tasapainopiste väististä:6,5 cm
Terän leveys väistillä:14,7 mm
Terän leveys kärjessä:10 mm
Terän paksuus väistillä:7,3 mm
Terän paksuus kärjessä:2 mm
Terän materiaali:9260 hiiliteräs
Terävyysaste:tylppä

Badge
Hyvä palvelu ja nopea toimitus. Tulen ehdottomasti jatkossakin tilaamaan Rautaportista.
- Nina Vuorijärvi

Tuotteet omassa varastossa

Kaarinan myymälässä.

Nopea toimitus

Tilaukset lähetetään 24h sisällä jokaisena arkipäivänä.

Osta verkossa tai myymälässä

Voit myös tilata netissä ja noutaa tilauksen myymälästä.

Joustavat maksutavat

Maksa verkkopankissa, laskulla, osissa, luottokortilla tai postiennakolla.

Petri Laaksonen
Petri Laaksonen
2022-09-02
Monipuolinen valikoima. Asiakaspalvelu ihan huippua!!
Jyrki Koskinen
Jyrki Koskinen
2022-08-05
Paikkakunnalla ollessani ja keskiajasta kiinnostuneena täällä oli pakko käydä. Aivan upea ja todella monipuolinen kauppa! Ystävällinen ja mukava myyjä neitonen esitteli minulle Etelä -Tirolilaisen mallin mukaan taidokkaasti valmistettua kypärää, josta tein myös kaupat. Liikkeen omistaja ei myöskään säästänyt vaivojaan esitellessään minulle haarniskavarustuksen eri osia. Erittäin asiakaslähtöistä palvelua! On todella hienoa, että tällaisia erikoisliikkeitä maastamme vielä löytyy, tämäkin kuulemma ainoa laatuaan. On varmaa, että vierailen tässä liikkeessä toistekkin! Täältä löytää uskomattoman paljon myös koriste-esineiksi ja lahjoiksi sopivia tavaroita, joten suosittelen tätä kaikille sellaisiakin etsiville.
Robbin Henley
Robbin Henley
2022-07-17
Customer service is like the good old days, real people, very efficient, very fair. And they have LOTS of amazing gear for sale. Cheers and thank you Rautaportti!!!
Lyhdynkantaja
Lyhdynkantaja
2022-07-04
Täältä löytyi hieno villainen capatinoviitta kaksoiskauluksella

Myymälämme

Kaikki verkkokaupan tilaukset ovat noudettavissa myös myymälästämme osoitteesta Oppipojankuja 1, 20780 Kaarina 10 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Tervetuloa ostoksille Suomen parhaaseen historiakauppaan!